Sport

Nagy művészet: angol reneszánsz

Labdarúgás. Kétségessé vált Ronaldo játéka az Ajax ellen

Cristiano Ronaldo sérülése aggasztja a Juventus híveit. A portugál világsztár izomproblémák miatt cserét kért a szerbek elleni Eb-selejtező első fél órája után.

Egy hetet biztosan, de lehet, hogy kettőt is ki kell hagynia. Utóbbi esetben játéka több mint kérdéses az olasz bajnok Ajax elleni, április tizedikei, amszterdami BL-mérkőzésén. Ronaldónak nem sikerült jól a visszatérése a válogatottba, ami az ő szintjén azt jelenti, hogy az ukránok elleni 90, majd a szerbek elleni 30 perce alatt nem szerzett gólt. A 2018-as vb-n járt válogatottak közül egyedül a portugálok állnak még két meccs után is győzelem nélkül. (Persze akadnak még nyeretlenek, a szerbek és a lapzártánk után pályára lepett dánok még nem játszottak kettőt.)

Pazarul kezdtek ellenben a franciák és az angolok, nagyszerű érzés kiemelni, hogy az oroszországi vb négy elődöntőse közül a francia, az angol és a belga csapat hatpontos, százszázalékos, ellenben a horvát nem – a magyaroktól elszenvedett veresége miatt. Alkalmasint ez is jelzi a vasárnapi budapesti bravúr léptékét. Az angolok mintha továbbra is a reneszánszukat élnék. Vb-elődöntősök voltak, a kvartettből egyedüliként bejutottak a Nemzetek Ligája legjobb négy csapata közé, most pedig 10–1-es gólkülönbséggel és hat ponttal kezrdték az Eb-selejtezőt. Figyelemre méltó, hogy Gareth Southgate a világbajnokságra is fiatal kerettel ment, s azóta újabb és újabb ifjak bukkannak fel. A csehek elleni 5–0-nál 24,142, a montenegróiak elleni 5–1-nél 25,133 volt a csapat átlagéletkora. A kapitány a két mérkőzésen 17 játékost szerepeltetett, akadt két újonc, másik kettő pedig mindössze a második válogatottságát ünnepelte. Talán újra lesznek a Premier League-nek angol sztárjai, vélhetnénk, arra a meglepő felmérésre gondolva, amelynek eredményét a BBC tette közzé, 250 000 voksa alapján. E szerint a PL történetének legjobb három játékosa három külföldi. Thierry Henry, az Arsenal történetének gólkirálya óriási fölénnyel nyert (45 százalék), megelőzve Cristiano Ronaldót (14) és Eric Cantonát (12).


Eb-selejtezők (hétfő esti eredmények). A csoport: Montenegró–Anglia 1–5, Koszovó–Bulgária 1–1. B csoport: Portugália–Szerbia 1–1, Luxemburg–Ukrajna 1–2. H csoport: Franciaország–Izland 4–0, Andorra–Albánia 0–3, Törökország–Moldova 4–0. Kedden: J csoport: Örményország–Finnország 0–2

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom