Sport

Nagy lesz a jövés-menés a címvédőnél

A következő szezonban heten távoznak, de több új játékos érkezik a Győri AUDI Eto csapatához

Nyáron nagy lesz a mozgás a BL-címvédő Győri AUDI ETO csapatánál, amely kialakította jövő évi keretét. Hét játékos távozik, és több új érkező is lesz, köztük van a ferencvárosi Tomori Zsuzsanna, a decemberi vébén felfedezett Tóth Gabriella két légiós, Nycke Groot és Yvette Broch. A Győrben első szezonját töltő Ana Sennel még nem hosszabbított a klub, a tárgyalások folynak.  

A klub honlapján olvasható közlemény szerint Katrine Lunde távozásaán kívül Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic Litre, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar és Jelena Grubisic szerződését nem hosszabbítják meg.

A jövő évi keret új tagjai: Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva, Tóth Gabriella, Nycke Groot és Yvette Broch. A régi-új játékos, Tomori Zsuzsanna két évre érkezik az FTC Rail Cargo Hungaria csapatából, és a balátlövő posztot erősíti majd Eduarda Amorim mellett. A Székesfehérvártól érkező Kiss Évával szintén két éves szerződsét kötöttek, ő Kari Aalvik Grimsbövel közösen őrzi majd az ETO kapuját.

A fiatal irányító, Tóth Gabriella a mosonmagyaróvári fiókcsapatból kerül át Győrbe. A holland Cornelia (Nycke) Groot 2011 óta a dán Midtjylland irányítója, ő is két évre kötelezi el magát az ETO-ban. Beállós posztra érkezik a szintén holland Yvette Broch a Metzből, aki szintén 2017 júniusig kötött szerződést.

TÓTH GABI NAGY
A decemberi végén felfedezett Tóth Gabriella a fiókcsapatból kerül a zöld-fehérekhez   fotó: facebook

„Nagy kihívás számomra, hogy az ETO felnőtt csapatában szerepelhetek, de évek óta ez a célom a klubnál. Nem lesz egyszerű, hiszen más típusú a játék, mint amit Mosonmagyaróváron játszunk, ezért biztos időbe telik, amíg beilleszkedem. Első körben szeretnék minél több játéklehetőséget kapni a Győrnél, és bebizonyítani, hogy ott a helyem a felnőtt csapatban.” – mondta el Tóth Gabriella a győri folytatásról.

A Dániából érkező holland Nycke Groot szerint „A Győrnek számos fantasztikus játékosa van, és Európa egyik legerősebb csapata. Nagyon várom már, hogy része lehessek ennek a csapatnak, és harcolhassak a BL-trófeáért!”

Az új, szintén holland beállós, Yvette Broch nagy lelkesedéssel várja győri szerepét: „Borzasztóan boldog és izgatott vagyok, hogy a jövő szezontól az ETO csapatában játszom. Mindig is az volt az álmom, hogy egyszer Európa egyik top klubjában kézilabdázhassak. Nagy várakozással tekintek a következő szezonra, a győri játékra!”