Sport

Nagy fájdalom akadályozza Andy Murray-t

Tenisz. Több mint kétmillió fontot kap a győztes a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt bajnokságon,Babosék a női páros megnyeréséért négyszázhúszezret kasszíroznának

Könnyeivel küszködve jelentette be melbourne-i sajtótájékoztatóján az olimpiai bajnok brit Andy Murray, hogy sérülése nem jött rendbe, ezért a wimbledoni torna után 31 évesen visszavonul, de lehet, hogy a hétfőn kezdődő Australian Open lesz az utolsó versenye.

Andy Murray 20190112
Andy Murray nehezen tudta magában tartani mérhetetlen csalódottságát (Fotó: AFP - William West)

Hetek óta Ausztráliában készül a háromszoros Grand Slam-győztes Andy Murray, nem a legjobb állapotban, mert mint sajtótájékoztatóján elmondta, csípőműtétje után sem szűntek meg a fájdalmai, így képtelen százszázalékosan a játékára összpontosítani.

„Jobban vagyok, mint hat hónappal ezelőtt, de továbbra is nagy a fájdalom. Még mindig megy, hogy egy bizonyos szinten játsszak, de ez már egyáltalán nem az a minőség, mint amire régen képes voltam. Nem szeretném így folytatni, mert óriási fájdalmaim vannak. Véget kell ennek vetnem, gondolnom kell a jövőmre, hogy a sportolás utáni életemben ez ne kínozzon. Az is lehet, hogy újabb csípőműtét vár rám, az állítólag megszüntetné a fájdalmaimat, és nem lenne vele több problémám. Szeretném még folytatni Wimbledonig, ha lehet, ott szeretném befejezni, de nem tudom, képes leszek-e rá” – nyilatkozta Murray, akinek az első fordulóban a 22. helyen kiemelt spanyol Roberto Bautista Agut lesz az ellenfele.

Ilyen állapotban a Melbourne-ben ötször döntőt játszó brit teniszező nem növelheti jelentősen a bankszámláját, pedig az Australian Open pénzdíja az elmúlt másfél évtizedben a háromszorosára nőtt. Hétfőtől a világ legjobbjai 35 millió angol fontért (majdnem 12 milliárd forintért) küzdenek. Az egyéni győztesek vagyonokat nyerhetnek, 2,3 millió fontot (majdnem 820 millió forint) kapnak, a második 1,15, az elődöntőben szereplő versenyzők pedig 515 000 fontot kapnak. De még az első körben búcsúzók is 42 000 fonttal (15 millió forint) vigasztalódhatnak. Ha Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal megvédené címét női párosban, 420 000 fontot kasszíroznának. A győztes vegyespáros viszont „mindössze” 104 000 fontot kap majd.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom