Sport

Menetel a Veszprém a SEHA-ligában

Kézilabda. A magyar bajnok könnyedén nyert a horvát Nexe Nasice ellen

kézilabda 20140917
Andreas Nilsson öt góllal járult hozzá a Veszprém nagyarányú győzelméhez (Fotó: Kovács Anikó)

A Veszprém remekül rajtolt a férfikézilabda SEHA-ligában, amelyben magyar, macedón, fehérorosz, horvát, szlovák, szerb és bosnyák együttesek küzdenek, hogy az alapszakasz után a négyes döntőbe kerüljenek.

A magyar bajnokra a szombati rangadó után (31-23-ra nyert a címvédő macedón Vardar Szkopje ellen) kedden könnyebb ellenfél várt, a sereghajtó horvát Nexe Nasice együttese. Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője ezt a mérkőzést csapatépítésre használta, s a tartalékok is játéklehetőséget kaptak. Nagy Lászlóék így is magabiztosan, 36–18-ra győztek a Nasice ellen, s öt forduló után százszázalékos teljesítménnyel az élen állnak. A magyar csapatban Mikler Roland huszonegy lövésből tizenkét védéssel jeleskedett, támadásban Christian Zeitz volt a legeredményesebb, hét gólt dobott.

A Nexe elleni meccsen sérülése után visszatért a kapuba Mirko Alilovic, aki elmondta: „A vállam operációját követően nehéz időszak következett számomra, de most már minden rendben van, és nagyon boldog vagyok, hogy újra védhetek. Örülök Porobic Haris kapusedző érkezésének is, mivel a klasszikus jugoszláv iskolát képviseli, amin én is nevelkedtem.”