Sport

Megállapodott Moszkva a WADA-val a sportolók mintáinak átadásáról

Orosz doppingbotrány

Hogy mennyire súlyos és elhúzódó az orosz doppingbotrány, azt jelzi, hogy nem a sportminisztérium, hanem a kormány képviselője állapodott meg a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel (WADA) az orosz sportolók doppingteszt-eredményeinek átadásáról – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Moszkvában.

A WADA küldöttsége december óta eredménytelenül próbálkozott a teszteredmények megszerzésével Moszkvában. A küldöttségnek akkor nem engedték meg, hogy az adatbázis kimásolásához a magával hozott berendezést használja, arra hivatkozva, hogy az nem rendelkezett orosz tanúsítvánnyal. A WADA küldöttsége a szerdán kezdődő moszkvai látogatása során újabb kísérletet tesz arra, hogy az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) laboratóriumában lemásolja az orosz sportolók 2011 és 2015 közötti doppingtesztjeinek adatbázisát. A TASZSZ orosz hírügynökség felhívta a figyelmet arra, hogy a misszió sikerétől az egész orosz sport jövője függ, amelyet komoly szankciókkal sújthatnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom