Sport

Jaromír Jágron nem fog az idő

A Florida Panthers veterán hokisa megszerezte 1900. pontját az NHL-ben

Az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján a Florida Panthers együttese hosszabbítás után 6-5-re győzött a San José Sharks otthonában. A vendégek ötödik gólját Jaromir Jagr készítette elő, ezzel a cseh támadó 1900. pontját könyvelhette el a világ legerősebbnek tartott bajnokságában.

jagr
Számos rekord fűződik a nevéhez
Övé a legtöbb győzelmet érő találat a liga történetében, valamint ő az egyetlen, aki tinédzserként és 40 éves kora után is szerepelt a Stanley Kupa döntőjében. Nem találunk olyan játékost, aki nála idősebb korában képes lett volna 60 ponttal zárni egy NHL-szezont, és mesterhármast sem ütött még nála öregebb hokis a ligában. (Utóbbi bravúr 42 évesen és 322 naposan sikerült neki.)
A Pingvineken kívül még hét további csapat mezét viselve szerzett pontot a világ legerősebb pontvadászatában: New York Rangers (319), Washington Capitals (201), Panthers (116), New Jersey Devils (96), Philadelphia Flyers (54), Dallas Stars (26) and Bruins (9). A mai napig 759 gólja mellett 1,141 gólpassz fűződik a nevéhez, amit 1,684 meccsen sikerült összegyűjtenie. A jelenleg futó szezonban 55 találkozón lépett jégre, eddig 32 pontja (ebből 10 gól) van. Öt alkalommal zárt az alapszakasz legeredményesebb játékosaként

Nem lepődnénk meg rajta, ha ez az egyébként töredékes lista tovább bővülne a jövőben, hiszen Jágr hiába múlt el 45 esztendős, nem úgy tűnik, mint aki a közeljövőben vissza akarna vonulni, és amíg így megy neki a játék, oka sincs rá.