Sport

Ismételni kell vasárnap Érden

Kézilabda. Győzelemmel mutatkozott be a magyar–spanyol kapitány páros

Kellemes meglepetésre a magyar női válogatott három góllal győzött a lengyel csapat otthonában az Eb-selejtezőn, ezzel nagy lépést tett a svédországi kontinensviadalon való részvétel felé. Vasárnap a két együttes ismét megmérkőzik egymással, Érden.

Jól sikerült az Elek Gábor, Ambros Martín kettős szövetségi kapitányi bemutatkozása a magyar női válogatott élén, mert együttesünk tartalékosan is 27–24-re legyőzte a világbajnokságon elődöntős lengyel válogatottat Koszalinban. Csapatunknak volt miért visszavágnia, mert a decemberi világbajnokság nyocaddöntőjében egy góllal kikapott a lengyel együttestől, s többek között emiatt nem indulhat az olimpiai selejtezőn.

A hatgólos Zácsik Szandra vezérletével a magyar válogatott jól védekezett, és a mérkőzés nagy részében vezetett. A 13–13-as első félidő után döntő volt, hogy a kapuban Kiss Éva remekül védett, támadásban pedig Szucsánszki mellett Orbán, Erdősi, Triscsuk, Klivinyi és Kovács Anna is eredményes volt. „Nagyon akartuk a győzelmet, jól is kezdtük a mérkőzést – mondta Elek Gábor. – Ezt követően emberhátrányba kerültünk, felzárkóztak a lengyelek, és a kapuscsere is megfogott minket. Rendeztük a sorainkat, a második félidő már nem volt kérdéses, kézben tartottuk a meccset. Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, hogy nyertünk, ám mindez akkor ér valamit, ha vasárnap Érden is győzni tudunk.”

Idegenbeli sikerével a magyar együttes továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti az 5. csoportot, s már készülhet a december 4. és 18. között sorra kerülő svédországi Európa-bajnokságra.


Női Eb-selejtező, 5. csoport, 3. forduló: Lengyelország–Magyarország 24–27 (13–13), Finnország–Szlovákia 15–29 (8–15).
Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Lengyelország 4, 3. Szlovákia 2, 4. Finnország 0. A további program, szombat: Szlovákia–Finnország, Simony 16 óra, vasárnap: Magyarország–Lengyelország, Érd 18.30.