Sport

Hosszú Katinka újra a legjobb

Vizes sportok. Fukuoka és Doha rendezhet vb-t

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) vezetése budapesti ülésén úgy határozott, hogy a mindössze három pályázó közül Fukuokában lesz a 2021-es, míg Dohában a 2023-as vizes-világbajnokság.

Julio Maglione, a FINA uruguayi elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy három erős pályázatból csak két győztes lehet. A japánok úgy ünnepeltek, mintha olimpiát nyertek volna, a kínai Nancsing képviselői pedig szomorkodtak. A FINA-Büro felfüggesztette Mexikó tagságát, mivel Guadalajara pénzügyi okokból visszalépett a 2017-es vb lebonyolításától, amelyet végül Budapest rendez meg. 

A FINA vasárnap este a Vigadóban rendezte gáláját, amelyen az elmúlt év legjobbjait díjazták. A női úszóknál 2014 után 2015 is Hosszú Katinka lett a legjobb, nem érdemtelenül, hiszen a kazanyi világbajnokságon 200 és 400 méter vegyesen arany-, 200 háton bronzérmes lett, a rövid pályás Európa-bajnokságon hat aranyérmet nyert, világcsúcsot is úszott, s fölényesen megnyerte a világkupát is.

A férfiaknál több esélyes közül a 22 éves ausztrál Mitchelle Larkin lett az első, aki a világbajnokságon 100 és 200 méter háton is győzött, rövid pályán pedig világcsúcsot úszott 200 háton.

Hosszú Katinka nem gálázott, luxembourgi nemzetközi versenyen gyarapította aranyakkal éremgyűjteményét és euróezrekkel a bakszámláját. Mellette Cseh László is sűrűn volt érdekelt az eredményhirdetéseken.


2015 legjobbjai

Úszás, nők: Hosszú Katinka, férfiak: Mitch Larkin (ausztrál).
Műugrás, férfiak: He Chao (kínai), nők: Shi Tingmao (kínai).
Óriás toronyugrás, férfiak: Gary Hunt (brit), nők: Rachelle Simpson (amerikai).
Szinkronúszás, férfiak: Bill May (amerikai) és Alekszandr Malcev (orosz) – megosztva, nők: Szvetlana Romasina (orosz).
Nyíltvízi úszás, férfiak: Jordan Wilimovsky (amerikai), nők: Ana Marcela Cunha (brazil).
Vízilabda, férfiak: Szerbia, nők: Egyesült Államok

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom