Sport

Hosszú Katinka jelölt az év úszója díjra a FINA-nál

Hat EB arany és öt rövidpályás világcsúcs az idei mérleg

Hosszú Katinkát jelölték az év úszója díjra a vizes sportolókat tömörítő nemzetközi szövetségnél (FINA). A magyar uszó hat EB arany mellett öt rövidpályás világcsúcsot is beállított. 

A FINA Aquatics World Magazine legfrissebb száma közzétette a FINA év sportolói választásra jelölt sportolók listáját. A női úszók hat kiválasztottja között - akárcsak tavaly - ott található Hosszú is. A győzteseket első ízben egy, az Oscar-díjátadók külsőségeit idéző gála keretében jelentik be, a decemberi dohai rövidpályás úszó vb előtt.

A vizes sportágakban nemenként hat-hat jelölt szerepel a szavazólapon, amelyet mind a 204 tagszövetség, valamint a FINA-ban pozíciót betöltő sportdiplomata megkap október elején.

A magyar úszó idei teljesítménye tekintélyparancsoló. A hat Eb-érem (közte három arany, mind egyéni számban), illetve az azt követően megdöntött öt rövidpályás világrekord szintén jó ajánlólevél a voksoláson.

"Nagy megtiszteltetés ez számomra, de természetesen ez csak afféle ráadás, a legfontosabb az, hogy a medencében érjek el jó eredményeket" - kommentálta a jelölést Hosszú Katinka.

Hosszú riválisai között van a tavalyi győztes, az amerikai Katie Ledecky, aki szintén nagyon erős szezont zárt, megdöntötte a 400, a 800 és az 1500 méter gyors világrekordját a Csendes-óceániai térség országainak játékán.

 Az már kedden kiderült, hogy a vízilabdázóknál három magyart jelöltek az év játékosa címre. A férfiaknál az új idényben már a Szolnokot erősítő Varga fivérek, Dániel és a tavalyi győztes Dénes is ott vannak a hat lehetséges befutó között, a féltucat női jelölt sorában pedig az Olaszország után pályafutását a rövidesen rajtoló honi bajnokságban Újpesten folytató Keszthelyi Ritának a neve is fellelhető.

 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom