Sport

Hosszú Katinka három győzelemmel kezdett Szingapúrban

A magyar úszó a százhúsz egyéni világkupa-elsőségével abszolút világcsúcstartó

A szombati első napon a nyolcból hét döntőben érdekelt Hosszú Katinka három számban diadalmaskodott az úszók idei rövidpályás világkupájának utolsó állomásán Szingapúrban.

Hosszú Katinka 2
Reuters)

Hosszú Katinka győzött 200 méter gyorson 1:53.63-es, a 200 méter vegyesen 2:05.01-es és a 200 méter háton 2:03.07-es időeredménnyel. A 200-as vegyes első helye azért is kiemelendő, mert akárcsak a múlt esztendőben, az idén is valamennyi világkupa-állomáson ő volt a legjobb; tizenöt verseny óta verhetetlen ebben a számban. Hasonlóan bravúros szériát tudhat maga mögött 200 méter gyorson és háton egyaránt, mivel mind a hét idei világkupa-fináléban övé lett e számok aranyérme is. Emellett szombaton másodikként végzett 800 méter gyorson 8:11.26-os és 100 méter pillangón 56.63-as eredménnyel, míg negyedikként 50 méter háton 26.84-os és ötödikként 50 méter gyorson 24.88-es eredménnyel.

A vasárnapi zárás előtt Hosszú Katinka immár százhúsz egyéni világkupa-elsőségnél tart, amivel abszolút világcsúcstartó a rövidpályás világkupák történetében.

 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom