Sport

Három pont előnyben a románok

A forduló legnagyobb meglepetése az albánok győzelmet Portugáliában

A román válogatott jól kezdte az Európa-bajnoki selejtezőkört, miután kisebb meglepetésre Athénban 1-0-ra győzött a világbajnoki nyolcaddöntős görögök ellen, így a tabella élére ugortak. Az albánok szintén 1-0-ra győztek a Ronaldót nélkül felálló portugálok ellen idegenben.  

A görög és a román csapat legutóbb tavaly novemberben a világbajnokság pótselejtezőjében csapott össze egymással, s akkor a párharcból a görögök jutottak tovább. Vasárnap este a román együttes Ciprian Marica 10. percben, büntetőből szerzett góljával nyert, és sikerének értékét növeli, hogy az 53. perctől, éppen Marica kiállítása miatt emberhátrányban játszott. Az F csoport másik vasárnap esti találkozóján a finnek 3-1-re nyertek a Feröer-szigeteken.

A FIFA ranglistán 89-ik észak-ír válogatott 2-1-re győzött a magyar csapat ellen ,amely októberben Romániában javíthat.

A világbajnok német válogatott csak nagyon nehezen, 2-1-re győzött Dortmundban Skócia legjobbjai ellen Thomas Müller 70. percben szerzett találatával.
A nap meglepetését az albán válogatott szolgáltatta, mely a Cristiano Ronaldót nélkülöző portugál csapat otthonában tudott győzni 1-0-ra.

 

Eredmények, 1. forduló:
F csoport
Feröer-szigetek - Finnország 1-3 (1-0)
Görögország-Románia 0-1 (0-1)
MAGYARORSZÁG - Észak-Írország 1-2 (0-0)     
D csoport 
Németország-Skócia 2-1 (1-0)
Gibraltár-Lengyelország 0-7 (0-1)  
Grúzia-Írország 1-2 (1-1)
I csoport
Portugália-Albánia 0-1 (0-0)  
Dánia-Örményország 2-1 (0-0)