Sport

Egy-egy aranyat és ezüstöt hoztak Mexikóvárosból

Felemás magyar vb-mérleg

Az olimpiász félidejében rendezett öttusa-világbajnokságon felemásan szerepelt a magyar válogatott Mexikóvárosban. A Földházi Zsófia, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara összeállítású női csapatunk aranyérmes lett, a vegyes váltóban pedig a fiatal Gulyás Michelle és Bruckmann Gergő kettős a második helyen végzett, de ezek nem olimpia számok.

Az egyéni versenyben a várakozásnak megfelelően a nők szerepeltek jobban, a negyedik Földházi Zsófia és a hatodik Kovács Sarolta megőrizte helyét a nemzetközi élmezőnyben. A tartalékos férfi csapatunkból Demeter Bence és Regős Gergely indulhatott a döntőben, de gyengébb vívásuk és lövészetük miatt nem végezhettek az első tíz között. A befejező tusában negyediknek rajtoló Demeter 12. lett, míg Regős 13-ként ért célba. A rendkívül szoros versenyt a brit James Cooke nyerte a francia Valentin Prades előtt. Csapatban a franciák, a britek és az ukránok állhattak fel a dobogóra. A magyarok – akiknél a két döntős eredményéhez a fináléról lemaradt Bereczki Richárd pontszáma adódott hozzá – nyolcadikok lettek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom