Sport

Csúfos magyar szereplés: nem szereztek olimpiai kvótát versenyzőink Csangvonban

Sportlövő világbajnokság

Elégtelenre vizsgázott a magyar felnőttválogatott a dél-koreai Csangvonban rendezett olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon, amelyen nem szerzett kvótát a tokiói játékokra.

Erre az utolsó esélye a női skeetben Pongrátz Biankának volt, akinek kvótaszerzési esélyei már az első napon minimálisra csökkentek, mivel 75 lövés után 66 találattal a 30. helyen állt. Kedden 50 lövéssel zárult az alapverseny, Pongrátz pedig 44 korongot talált el, így végül 110 korongos összteljesítménnyel a 36. helyen zárt a 61 fős mezőnyben. A hatos döntőbe jutáshoz 118 korong kellett. Az aranyérmet az amerikai Caitlin Connor szerezte meg honfitársa, az olimpiai bajnok Kimberly Rhode előtt.  A férfi futócéllövők is befejezték szereplésüket Csangvonban, ahol a magyarok a zárószámban sem tudtak kiemelkedően teljesíteni. A 10 méteres 40 vegyes versenyben Boros László volt a legjobb közülük, de ő is csak a 14. helyen végzett (377 kör). Sike József a 17. (375 kör), Tasi Tamás pedig a 19. pozícióban zárt a 28 fős mezőnyben. A hármójuk alkotta csapat pedig a hetedik lett.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom