Sport

Cristiano Ronaldo a Juventushoz igazolt

Levélben búcsúzott klubjától a csatár

Cristiano Ronaldo a Real Madridtól a Juventus labdarúgócsapatához szerződött.

Sajtóhírek szerint a klubváltásra százmillió euróért (32,4 milliárd forintért) került sor, és az ötszörös aranylabdás portugál sztár évi 30 millió eurót (9,7 milliárd forintot) fog keresni Torinóban.

A 33 esztendős Európa-bajnok támadó 2009 óta szerepelt a madridi együttesnél, amellyel a többi között négy Bajnokok Ligája-győzelmet, két-két bajnoki címet és spanyol Király Kupa-diadalt, valamint három klubvilágbajnoki sikert ünnepelhetett. A királyi gárda színeiben 451 gólt szerzett 438 találkozón.

"A Real Madrid számára Cristiano Ronaldo mindig is az egyik legnagyobb szimbóluma lesz, s egyedülálló viszonyítási pont a következő generációk számára" - fogalmazott a spanyol klub közleménye, amely kiemelte: a "Real Madrid mindig az ő otthona lesz".
A csapatkapitány Sergio Ramos közösségi oldalán búcsúzott társától, aki - mint írta - góljaival és a közösen megnyert trófeákkal előkelő helyet foglal el a klub történetében.
"A madridisták mindig emlékezni fognak rád, megtiszteltetés volt az oldaladon játszani" - emelte ki Ramos.

Ronaldo levélben búcsúzott

A kontraktus aláírását követően Ronaldo saját weboldalán tette közzé búcsúlevelét, amelyben elmagyarázta döntésének okait és amelyben megköszönte a Real szurkolóinak a kilenc évig tartó támogatást.

"Azok az évek, amelyeket a Realban és Madrid városában töltöttem, csodálatosak voltak. Hatalmas hálát érzek a szeretetért, amelyet naponta éreztettek velem. Mégis, eljött a váltás ideje ezért kértem a klubot: fogadja el, hogy távozni szeretnék. Sajnálom, de ez így van és kérem a szurkolókat, hogy viseltessenek megértéssel döntésem felé. Kilenc csodálatos év volt ez, de elérkezett a búcsú pillanata. Nehéz döntés volt, a Realban élveztem a labdarúgást, csodálatos játékostársaim és barátaim voltak ott. A Reallal nyertük meg a Bajnokok Ligáját három egymást követő évben és négyszer öt év alatt. A Real játékosaként egyéni szinten is fejlődtem. E különleges klub mezét viselve négy Aranylabdát és Aranycipót nyertem. A Real meghódította a szívemet és a családom szívcét egyaránt, s ezért hálás vagyok az egész klubnak , az elnökének, az igazgatóknak, az edzőknek, a játékostársaimnak, minden egyes klubtagnak, az orvosoknak, mindazoknak a csodálatos embereknek, akik fáradhatatlanul dolgoznak azért, hogy a Real az legyen, ami. Ez alatt a kilenc csodálatos év alatt alkalmam volt fantasztikus játékosokkal együtt játszani. Ezúton is mindannyiukat üdvözlöm. Elmegyek, de ez a mez, ez a címer és Santiago Bernabeu örökkén a részem lesz, függetlenül attól, hogy hol leszek. Köszönöm mindannyiótoknak és ahogyan a pályánkon kilenc éve mondtam: Hala Madrid" - írta Ronaldo.

 

Objektum doboz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom