Sport

Bernek Péter nyerte a vízicsatát

Úszás. Arattak a győri versenyzők a váltószámokban a bajnokságon

Nem szerencsés, hogy azonos héten rendezik meg a rövidpályás országos bajnokságot Százhalombattán, amikor Hosszú Katinkáék Tokióban világkupaversenyen küzdenek a pontokért és a dollárezrekért.

A hazai mezőnyben fáradhatatlanul gyűjti az érmeket Milák Kristóf – aki az Érdből a Honvédhoz igazolt –, s az első napi 100 m háton és 200 m pillangón nyert aranyérmek után nagy csatát vívott csütörtökön 400 m gyorson. A szoros versenyt az egyre jobb formába lendülő Bernek Péter (BVSC) nyerte 17 századdal a korosztályos csúcsot úszó ifjúsági olimpiai bajnok előtt.

A hat egyéni számban induló Cseh László némi meglepetésre 50 m pillangón kikapott a nála tizenegy évvel fiatalabb győri Szabó Szebasztiántól, majd a 200 vegyes döntőjében szoros csatában nyert Bernek Péter előtt. A női fináléban Jakabos Zsuzsanna legyőzte Verrasztó Evelynt.

Egy felnőtt országos csúcs is született az ob második napján, Bohus Richárd (BVSC) 4x50 méteres vegyesváltó első embereként 23.71 másodperces idejével több mint egy tizedet faragott Cseh László 2013 decembere óta élt 23.82-es rekordjából. A váltószámokban a Győri Úszó SE csapat aratott, négy aranyérmet nyert.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom