Sport

Atléták a Vatikánban

Atléták a Vatikánban

Atlétikai csapatot indított a Vatikán svájci gárdisták, papok, apácák és egy 62 éves könyvtáros részvételével. A csapat hivatalosan is az Olasz Atlétikai Szövetség tagja, és készül a nemzetközi szövetséghez való csatlakozásra.

A Szentszék szeretné az Európai Kisállamok Játékán és a Mediterrán Játékokon is képviseltetni magát, de Monsignor Melchor José Sánchez de Toca y Alameda csapatvezető, Vatikán Sport- és Kulturális Minisztériumának vezetője elmondta, hogy az álmuk az olimpiai részvétel. A csapat megalapításának célja a sport és a mozgás népszerűsítése, amelyért az elmúlt években a Szentszék már sokat tett futballcsapatok és krikettcsapat versenyeztetésével, de ez az első eset, hogy hivatalosan is bejegyezték a klubot. A vatikáni atléták első versenye január 20-án a Miguel versenye nevezetű tíz kilométeres futás lesz Rómában, amely Miguel Sánchez hosszútávfutónak állít emléket, aki egyike annak a több ezer fiatalnak, akik eltűntek az 1976 és 1983 közötti diktatúra idején Argentínában.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom