Sport

Alázatot és hajtást kért a játékosoktól Pintér

Gera kisebb sérülése miatt nem lép pályára a nyitó EB-selejtezőn

Pintér Attila szövetségi kapitány alázatot és hajtást kért a játékosoktól a vasárnapi, északírek elleni mérkőzésre. Gera Zoltán nem lép pályára a találkozón.


Pintér edzés álló
 Pintér Attila ezdést tart a vasárnapi EB-selejtező előtt   forrás:MLSZ.hu

Pintér Attila szombat délután az északírek elleni Eb-selejtező helyszínén, a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatót, melyen részt vett Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott szélsője is. 

"A legjobbat reméljük, de a legnehezebbre számítunk a holnapi mérkőzésen" - fogalmazott a szövetségi kapitány a találkozó kapcsán, majd hozzátette: az északíreknél hét angol élvonalbeli játékos kaphat szerepet, ami önmagában is tiszteletet parancsoló tény, ráadásul ellenfelünk a legutóbbi mérkőzéseken, Chile és Uruguay ellen elért meccseken is jó teljesítményt nyújtott, vagyis kimondottan veszélyes riválissal mérjük össze tudásunkat.

Pintér Attila azt is elmondta, hogy a keret kialakításakor három szempontot vett figyelembe: a játékosok jól illeszkedjenek az elgondolt rendszerbe, minél több meccs legyen a lábukban, és emberileg is alkalmasak legyenek a válogatottságra.

A kapitány elárulta: alázatot és hajtást kért a játékosoktól, és bízik abban, hogy a közönség is sokat segít majd vasárnap, s a nehéz pillanatokban szurkolásával erőt ad a csapatnak.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy Gera Zoltán nem léphet pályára a mérkőzésen, mert kisebb sérülést szedett össze, a szakmai stáb pedig nem akar kockáztatni a szerepeltetésével.

 Dzsudzsák Balázs azt emelte ki, hogy az elmúlt napokban a csapat tökéletesen begyakorolta az eltervezett taktikát, az előjelek jók, és minden kerettag eltökélten, győzelemre éhesen várja a találkozót. A szélső szerint a telt ház, a közönség biztatása olyan extra erőt adhat a játékosoknak, amivel itthon tarthatja a válogatott a három pontot.

Forrás: mlsz.hu

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom