Sport

A világ legrangosabb futball freestyle-versenyének hazai selejtezőjét rendezik meg vasárnap Budapesten

Idén a Lánchíd lábánál lévő Raqpart bár teraszán láthatjuk a hazai freestyle foci legjobbjait. A július 13-án 17 órától megrendezésre kerülő verseny dönt arról, hogy ősszel ki képviselheti Magyarországot a brazíliai döntőben.

Mi is pontosan a Red Bull Street Style?

Egy játék és egy világméretű versenysorozat egyben, melynek célja évről-évre megtalálni a világ legjobb freestyle focistáját. A sportág szabadságának megfelelően, ahány versenyző annyi stílus jelenik meg a versenyeken, mindenki szabadon választhatja meg milyen trükkökkel kápráztatja el a közönséget és a zsűrit. A freestyle foci egyenlő hangsúlyt fektet a technikára, a változatosságra és a stílusra is. Az a játékos, aki legjobban képes ötvözni ezeket nyerheti meg a Red Bull Street Style versenyét. Red Bull Strret Style

Az első Red Bull Street Style versenyt 2008-ban rendezték meg a brazíliai Sao Paulo-ban, ahol Karászi Roland "Rocco" képviselte hazánkat. Rocco végül a negyedik helyezést érte el ezen a nem mindennapi versenyen. 2010-ben Fokvárosban (Dél-Afrika) került megrendezésre a Red Bull Street Style nagydöntője. 2012-ben pedig az olaszországi Lecce római kori amfiteátruma adott otthont a rangos versenynek, ahol szintén Kárászi Roland ’’Rocco’’ és Szász Kitti képviselték hazánkat. Kitti meggyőző szereplésével megvédte a 2011-ben megszerzett világbajnoki címet a lányok között. A sorozat legutóbbi kiírásában – Tokióban - pedig ismét Szász Kitti diadalmaskodott a női mezőnyben. A sportág teljesen eltér a hagyományos, ismert nagypályás labdarúgástól. A sport a foci elemeken át a zsonglőrmutatványokig mindent magában foglal.

Forrás: MTI / Red Bull