Sport

A végén Pinturault ünnepelhetett

Alpesi sí-vb. A műlesiklás döntötte el a férfi kombinációt Aréban

Hóból is megárt a sok, a havazás és erős szél miatt csak késve kezdődhetett el a férfi kombiná­ciós versenyszámán lesikló futama a svédországi Aréban zajló alpesisí-világbajnokságon.

Pinturault
Harmadik világbajnoki érmét nyerte Alexis Pinturault (Fotó: AFP/Fabrice Coffrini)

A leggyorsabb a szuper-óriásműlesiklás bajnoka, az olasz Dominik Paris volt, azonban a végén nem ő ünnepelhetett. A francia Alexis Pinturault, a szám olimpiai ezüstérmese csak a 24. volt a lesiklást követően, de az erősségének számító műlesiklásban annyira jól teljesített, hogy ledolgozta másfél másodperces hátrányát, s megszerezte az aranyérmet. Meglepetésre a mögötte a második futamban leggyorsabbnak bizonyuló szlovén Stefan Hadalin lett a második, míg harmadikként az osztrák Marco Schwarz zárt.

A havazás miatt gyorsan romlott a pálya állapota, emiatt is fordulhatott elő, hogy a lesiklás legjobbjainak – akik szlalomban a mezőny végén indulhattak – , esélyük sem volt a dobogóra, sőt, a legjobb tízbe is csak az az olasz Dominik Paris került, aki a lesiklást megnyerte. Ugyanakkor műlesiklásban ő is csak a 25. időt érte el, így a kilencedik pozícióba zuhant vissza. Ma a csapatversennyel folytatódik a világbajnokság.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom