Sport

Újabb magyar kvóta a paralimpiára

Eddig 36 kvótánk van

A Nemzetközi Triatlonszövetség hétfői tájékoztatása alapján Magyarország újabb kvótával gazdagodott a párizsi paralimpiára, ezt a PTS5-ös kategóriában Mocsári Bence, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. versenyzője szerezte meg.

Újabb magyar kvóta a paralimpiára
Mocsári Bence, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. versenyzője PTS5-ös kategóriában szerzett kvótát a párizsi olimpiára
Fotó: Facebook/Magyar Paralimpiai Csapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján olvasható hír alapján a sportoló könyökízületi rendellenességgel született, amely a bal karját érintette. 2012-ben, a londoni paralimpiai játékokat nézve döntötte el, hogy paralimpiai bajnok lesz. Előbb úszni, majd 2018-ban triatlonozni kezdett, 2019-ben aquatlonban Európa-bajnokságot, 2021-ben duatlonban világbajnokságot nyert Marosvásárhelyen.

Tavaly érte el eddigi legjobb eredményét, egy negyedik helyezést a spanyolországi vb-n. Emellett számos világkupa-érmet és elsőséget gyűjtött be az évek során. Első paralimpiájára készülhet.

A magyar sportolók eddig 36 kvótát szereztek a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, négyet-négyet asztaliteniszben és atlétikában, kettőt-kettőt bocsában és sportlövészetben, egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban, lovaglásban és triatlonban.

A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Kapcsolódó írásaink