Sport

Már külföldi szerződésről gondolkozik Csoboth Kevin

Menedzsere szerint elérkezett az idő, hogy az Újpest 24 éves támadója, Csoboth Kevin külföldre igazoljon, miután megszerezte az első gólját a labdarúgó-válogatottban a németországi Európa-bajnokságon.

Már külföldi szerződésről gondolkozik Csoboth Kevin
Csoboth Kevin gólját ünneplik az Európa-bajnokságon
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Filipovics Vladan mendzser az M1 aktuális csatornának pénteken elmondta: a németországi Európa-bajnokság előtt is volt érdeklődés az Újpest támadója iránt, a skótok elleni csoportmérkőzést a 101. percben eldöntő találata pedig sokat jelent, mivel európai és világszinten is ismertté vált a neve. A menedzser elmondta, több országból akadnak érdeklődők, a sajtóban felbukkant csapatneveket (Celta Vigo, Twente) a menedzser nem erősítette meg, és nem is cáfolta.
Kiemelte: a játékosnak érvényes szerződése van az Újpesttel, így a klubnak is el kell fogadnia az esetleges ajánlatot. Csoboth az előző szezonban 27-szer kezdő, nyolcszor csere volt az Újpestben, hét gólt szerzett.
A Ferencváros válogatott védője, Botka Endre kapcsán Filipovics megerősítette: van szaúdi és emírségekbeli ajánlata, miként európai érdeklődők is, ugyanakkor jelenleg meghatározó játékos a Ferencvárosnál.
„Kipróbálhatná magát külföldön, mert olyan szinten van, hogy tudna ott játszani” – fogalmazott Filipovics.
A kontinenstornán ugyancsak pályára lépett Kleinheisler Lászlóról kifejtette: a középpályás jövő héten megy vissza Görögországba a Panathinaikoszhoz, ott kezdi el a felkészülést. Kleinheisler januártól kölcsönben a horvát Hajduk Splitnél játszott, ám nem volt kivásárlási opció a kölcsönszerződésében. Filipovics Vladan jelezte: a görög klub vezetése nem szeretné kölcsönbe adni. Az új tréner döntése lesz, hogy marad-e Kleinheisler, aki abban az esetben is külföldön játszana, ha távoznia kell a görög csapattól.

Kapcsolódó írásaink