Sport

Csoboth Kevin késői góljával csúcstartó lett

Csoboth Kevin 99 perc 32 másodpercnél született góljával a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének rekorderévé vált a rendes játékidőben legkésőbb esett találatok szerzőinek örökrangsorában – emelte ki hétfői összefoglalójában az IFFHS a magyar–skót (1–0) meccsről.

Csoboth Kevin késői góljával csúcstartó lett
Csoboth Kevin (középen) gólöröme a Stuttgart Arénában
Fotó: AFP/Damien Meyer

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet a vasárnap esti találkozón alulmaradó, így a németországi Eb-től búcsúzó Skóciáról megjegyezte, hogy eddigi mind a tizenkét nagy világversenyén hasonló sorsra jutott: nyolc vébéjén és négy Eb-jén egyaránt már a csoportkör zárultával kiesett.
Az IFFHS kimutatása szerint az ugyanebben a négyesben szerepelt, és a Svájccal játszott 1–1-gyel csoportelső Németország hálóőre, Manuel Neuer 18. alkalommal lépett pályára Eb-meccsen, a legtöbbször a kapusok között a kontinensviadalok történetében. Neuer az olasz Gianluigi Buffont (17) hagyta maga mögött.
Az összefoglalóban helyet kapott az az adat is, amely szerint a németek egyenlítő gólját fejelő Niclas Füllkrug negyedik gólját szerezte csereként a nagy nemzetközi tornákat tekintve. Ezzel nemcsak Németország rekordere lett a kispadról érkezve, hanem immár minden más európai játékosnál több a találata ebben a mutatóban.

Kapcsolódó írásaink

Csoboth Kevin: Leírhatatlan az, amit érzek

Ā„Hatalmas boldogság számomra, a sikert és ezt a gólt is Varga Barninak ajánlom” – utalt az újpesti futballista a Ferencváros csatárára, akinek a meccs 68. percében a skót kapussal történt ütközés következtében eltört az arccsontja