Sport

GYORSHÍR: Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a sportoló eszméleténél van, de nyakmerevítőt tettek rá. Tíz perc elteltével érkezett a hír, hogy képes beszélni, viszont kórházi ellátásra szorul, ezért el is szállították a stadionból.

GYORSHÍR: Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett
A 19-es számú magyar csatárt, Varga Barnabást hordágyon viszik le a pályáról az orvosi ellátás után a Skócia–Magyarország mérkőzésen
Fotó: AFP/Damien Meyer

A baleset a 70. perc körül történt. Egy szabadrúgás után, a skót kapu előtt Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, a földön maradt, és képtelen volt felállni. A csapat körbeállta, majd egy ponyvával takarták el.

Mind a magyar csapat tagjaiból, mind a szurkolókból komoly indulatokat váltott ki, hogy a szervezők ebben a helyzetben csődöt mondtak. Az egészségügyi személyzet cammogva indult el Varga felé a kézi hordággyal, majd nem vállalták, hogy lehozzák a sérült játékost. A guruló hordágyat kezelő csoport pedig egészen addig nem moccant meg, amíg végül Szoboszlai Dominik oda nem ment hozzájuk, és el nem kezdte húzni a hordágyat.

A mérkőzést követően Varga Barnabás mezét magára öltve Szoboszlai elmondta: „Elsőként értem oda Barnihoz, nem kívánom senkinek ezt a helyzetet. Nem értem a protokollt, ilyen helyzetben az nem számít. Belökdöstünk minden mentőst a kispad környékéről. Nem tudom, elengedik-e a hotelbe, ha nem mi megyünk be hozzá.”

A játékosról annyi információt tudni, hogy jobban van, egy kisebb műtétre szükség lehet.

Kapcsolódó írásaink