Sport

A BBC szerint Szoboszlai Dominik a legnagyobb veszély Skócia számára

John McGinn, a skót válogatott középpályása szerint Skóciának megvan a mentalitása és képessége, hogy történelmet írjon s a magyarok legyőzésével bejusson a nyolcaddöntőbe a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A BBC szerint Szoboszlai Dominik a legnagyobb veszély Skócia számára
Bizakodva készülnek a skótok a vasárnap esti stuttgarti meccsre
Fotó: AFP/Fabrice Coffini

A szurkolók és a szakemberek is leírták a skót válogatottat, miután az első mérkőzésen 5–1-re kikapott a németektől. A Svájc elleni 1–1-es döntetlen azonban visszaadta a reményt a skótoknak a továbbjutásra.

„Sok sérültünk van, de mi skótok vagyunk, akik a legjobbak viselik el a nehézségeket – nyilatkozta John McGinn, az angol élvonalban szereplő Aston Villa és a skót válogatott középpályása. – Remélhetőleg sok embernek be tudjuk bizonyítani, hogy tévednek, amikor nem bíztak a csapatunkban. Nem hiszem, hogy sokan gondolták volna Európában, hogy továbbjuthatunk. Mindannyian ismerjük az alkalom nagyságát, de vannak olyan játékosaink, akik hozzászoktak a nyomáshoz. Lehetőségünk van beírni a nevünket a történelemkönyvekbe. Ha ez sikerül, akkor leiszom magam a sárga földig!”

McGinn elárulta, hogy unokatestvérei és nagybátyja Sopronban élnek, előbbiek közül az egyik a magyaroknak, a másik a skótoknak szurkol majd vasárnap este.

Steve Clarke, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint: „Jó érzés, hogy van esélyünk megszerezni azt a négy pontot, amiről a torna előtt beszéltünk. Már a sorsoláskor tudtuk, hogy az utolsó csoportmeccsen dől majd el a továbbjutás. Magyarországnak az utóbbi években nagyon jó válogatottja van, amely szervezetten játszik, fegyelmezett a labdával, ezek mellett tehetséges futballistákkal és jó edzővel rendelkezik. Két hasonló erősségű válogatott mérkőzik, de bízom abban, hogy mi taktikánk egy hajszállal jobb lesz, mint a magyaroké” – jelentette ki a skót kapitány.

A BBC szakírója szerint a magyar válogatottnak a Svájc elleni kiábrándító első félidőben nyújtott teljesítménye után, a 2–0-s hátrány ellenére is lehetősége volt a javításra, de ez nem sikerült. Ezután jelentős fejlődés mutatott Németország ellen, ezen a meccsen a magyaroknak 11 kapura lövésük volt, több mint amennyi a 2012-es, Hollandia elleni mérkőzés óta Eb-csoportmérkőzésen bárkinek sikerült. A támadósoruk veszélyt jelenhet a skótoknak is.

A BBC kiemelte, hogy Szoboszlai Dominik, a Liverpool labdarúgója a magyarok sztárjátékosa, aki 23 évesen a legfiatalabb csapatkapitány ezen az Európa-bajnokságon, és ő lesz a legnagyobb veszély Skócia számára vasárnap este Stuttgartban.

Kapcsolódó írásaink