Sport

Kevés az esélye a magyar csapatnak a továbbjutásra

Két forduló után eldőlt az A csoportban, hogy a német válogatott már nyolcaddöntős a labdarúgó Európa-bajnokságon, a nullapontos magyar válogatottnak minimálisra csökkent az esélye a továbbjutásra.

Kevés az esélye a magyar csapatnak a továbbjutásra
Marco Rossi szerint fontos lenne a skótok ellen nyerni
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nem véletlenül nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány, hogy két elveszített mérkőzés után a magyar labdarúgó-válogatott fél lábbal már kiesett a németországi Európa-bajnokságon.

Két forduló után eldőlt, hogy Németország Skócia (5–1) és Magyarország (2–0) legyőzésével már biztos továbbjutó. A négypontos Svájc vasárnap a németekkel mérkőzik, s így lehet első, de harmadik is. A svájciakkal 1–1-es döntetlent játszó skótok a magyarok legyőzésével, négy ponttal továbbjuthatnak.

Szoboszlaiéknak egyetlen reményt az adhat, ha nagyarányú győzelmet aratnának a skótok ellen, a harmadik helyezésük azonban még nem jelent automatikusan továbbjutást, mert hat csoportharmadik közül a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe.

Ha a hátralévő mérkőzéseken túl sok harmadik helyezett szerez háromnál több pontot, az a magyar csapat kiesését jelenti. További hátrányt jelent csapatunknak, hogy mínusz négy a gólkülönbségünk, de ezen lehet javítani a skótok ellen.

Az A csoport állása 2 forduló után:
1. Németország 2 2 – – 7–1 6 pont – továbbjutott
2. Svájc 2 1 1 – 4–2 4
3. Skócia 2 – 1 1 2–6 1
4. Magyarország 2 – – 2 1–5 0
A csoport további programja, 3. forduló (vasárnap):
Skócia–Magyarország, Stuttgart, 21.00
Svájc–Németország, Frankfurt, 21.00


Kapcsolódó írásaink