Sport

Spalletti: Nem voltunk meccsben

Az olasz csapat szövetségi kapitánya próbálta megmagyarázni a váratlanul gyenge játékot

Luciano Spalletti, a címvédő olasz válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy csapata alárendelt szerepet játszott a spanyol együttes elleni, csütörtök esti rangadón a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, és a rivális 1–0-s sikere nem tükrözi a meccs képét.

Spalletti: Nem voltunk meccsben
Luciano Spalletti elégedetlen volt a látottakkal
Fotó: AFP/Isabella Bonotto

„Teljesen megérdemelten győztek. Egy gólnál nagyobb különbséggel is megérdemelten nyertek volna. Végig nem voltunk meccsben – nyilatkozta a gelsenkircheni találkozót követően az olasz szakvezető. – Az utolsó húsz percet leszámítva képtelenek voltunk olyan helyezeteket teremteni, amelyekkel versenyképesek lettünk volna azon a szinten, amit ők képviselnek.”

Spalletti azon túl, hogy elismerte csapata vereségének jogosságát, némi magyarázattal is igyekezett szolgálni a vártalanul gyenge játékra.

„Talán több pihenőt kellett volna adnom a fiúknak, több szabadnapot. Másfél napot kaptak, mert a mérési adataink is mutatták, hogy fáradtak, de talán többre lett volna szükség – jegyezte meg a kapitány. – Túl nagy volt a szakadék élesség és frissesség szempontjából a csapatok között. Felesleges bármi másról beszélni, mert amíg nem vagy olyan erőállapotban, mint az ellenfeled, nyilván lassabban reagálsz szituációkra és le vagy maradva.”

A 65 éves tréner annyit tett még hozzá, hogy a spanyolok játékstílusa lenyűgöző.

„Mindenki szeretne úgy játszani, mint a spanyolok. Hosszú ideje ők játsszák a legjobb futballt” – bókolt a már továbbjutott riválisnak Spalletti.

A kellemetlen vereség ellenére az olaszok jó helyzetből várhatják a B csoport hétfői zárófordulóját, mivel három ponttal a második helyen állnak és a horvátok ellen a döntetlen is elég számukra a nyolcaddöntőbe kerüléshez.

Kapcsolódó írásaink