Sport

Ismét csak egy gólt lőttek az angolok

Hamar kiegyenlítettek a dánok

A legutóbb döntős angol válogatott 1–1-es döntetlent játszott a három éve elődöntős dán csapattal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, csütörtökön.

Ismét csak egy gólt lőttek az angolok
Az angol csapat gólöröme, miután Harry Kane (b) megszerezte csapatának első gólját a Dánia–Anglia mérkőzésen
Fotó: AFP/Daniel Roland

Az angolok ezt a találkozót is nagy iramban kezdték, és ezúttal is hamar megszerezték a vezetést, de ezután a dánok letámadtak és igyekeztek zavarba hozni az ellenfél védőit, aminek köszönhetően Hjulmand bombájával viszonylag hamar ki is egyenlítettek.

A folytatásban is lendületben maradt a dán válogatott, amely továbbra is nyomást helyezett az angolokra, Foden kapufája révén azonban utóbbiak álltak közelebb az újabb találathoz. A hajrára a szövetségi kapitányok cserékkel frissítettek együttesükön, és bár mindkét kapusnak akadt még védeni valója, az eredmény nem változott. Az angol szurkolók a meccs végén kifütyülték a csapatukat…

A csoportkör jövő keddi zárásán az angolok a szlovénokkal, a dánok a szerbekkel csapnak össze.

Európa-bajnokság, 2. forduló, C csoport:
Dánia-Anglia 1–1 (1–1)
----------------------
Frankfurt, v.: Soares Dias (portugál)
gólszerző: Hjulmand (34.), illetve Kane (18.)
sárga lap: Vestergaard (27.), Maehle (73.), Nörgaard (87.) illetve Gallagher (62.)

Dánia:
-----
Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Maehle, Hjulmand (Nörgaard, 82.), Höjbjerg, V. Kristiansen (Bah, 57.) -–Eriksen (Skov Olsen, 83.) –- Höjlund (Poulsen, 67.), Wind (Damsgaard, 57.)

Anglia:
------
Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold (Gallagher, 54.), Rice – Saka (Eze, 70.), Bellingham, Foden (Bowen, 69.) – Kane (Watkins, 69.)

I. félidő:
---------
18. perc: Walker az elmélázó dán védő mellett a jobb oldalon szerzett labdát az ellenfél térfelén, lapos beadása Kane elé pattant, aki az öt és felesről, középről a jobb alsó sarokba gurított (0–1).
34. perc: ezúttal a dánok szereztek labdát az angol térfél közepén, majd Hjulmand középről, 28 méterről laposan lőtt, a labdája pedig a jobb kapufáról vágódott a hálóba (1–1).

Kapcsolódó írásaink

A törökök legyőzték az Eb-újonc Georgiát

ĀTalán az Európa-bajnokság eddigi legjobb meccsét láthattuk, amelynek hajrájában a georgiaiaknak volt óriási lehetőségük az egyenlítésre, a végén mégis két góllal kaptak ki