Sport

Az UEFA-nak nem tetszik Mbappé maszkja

Még mindig nem tudni biztosan, hogy az osztrákok elleni Eb-mérkőzésen orrcsonttörést szenvedő Kylian Mbappé pályára léphet-e a franciák Hollandia elleni csoportrangadóján. Amennyiben játszik, akkor maszkot kell cserélnie, a jelenlegi francia színekben pompázó álarca ugyanis nem felel meg az UEFA előírásainak – olvasható a Nemzeti Sporton.

Az UEFA-nak nem tetszik Mbappé maszkja
Mbappé maszkja nem felel meg az UEFA követelményeinek
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Jan Woitas

Ismeretes, a francia labdarúgó-válogatott első számú csillaga, Kylian Mbappé orrcsonttörést szenvedett csapata első Európa-bajnoki összecsapásán, Ausztria ellen. Most úgy tűnik, hogy a Real Madrid legújabb igazolását egyelőre nem kell műteni, de még így sem lehet biztosan tudni, hogy pályára léphet-e péntek este a Hollandia elleni találkozón.

Mbappé mindenesetre csütörtökön a társaival edzett, és – ahogy az várható volt – egy speciális védőmaszkot viselt.

Csakhogy ez a védőfelszerelés nem felel meg az UEFA kritériumainak, amelyek kimondják, hogy a maszknak egyszínűnek kell lennie, és nem tartalmazhat semmilyen utalást a klubcsapat vagy a válogatott színeire, jelképeire.

Márpedig Mbappé jelenlegi „maskarája” a francia trikolor színeiben pompázik, így amennyiben pályára kíván lépni a hollandok ellen, ebben a tekintetben kicsit egyszerűbbre kell vennie a figurát…

Kapcsolódó írásaink

Nem műtik meg Mbappé törött orrát

ĀA francia labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Ausztriát a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján, amelynek hajrájában történt a világsztár sérülése