Sport

Szlovénia–Szerbia 1–1

A 90+5. percben Szerbia egyenlített

A szerb válogatott hosszabbításban szerzett góllal 1–1-es döntetlent játszott a szlovén csapattal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, csütörtökön. A szlovénok így két kör után két ponttal állnak, míg a szerbek eggyel.

Szlovénia–Szerbia 1–1
A szerb csapat gólöröme a Szlovénia–Szerbia mérkőzésen
Fotó: AFP/Peter Kneffel

Az első félidőben a szlovénok léptek fel kezdeményezőbben, helyzetekig és kapufáig is eljutottak, de annak ellenére sem született gól, hogy a szerbeknek is voltak lehetőségeik a nagy iramot hozó találkozón.

A második játékrészre más felfogásban, sokkal támadóbban jöttek ki a szerbek, azonban a 60. perc után a szlovénok ismét átvették az irányítást és egy gyors akció végén meg is szerezték a vezetést. A rivális szinte azonnal kapufát ért el, s bár a folytatásban is igyekezett támadásban maradni, az utolsó pillanatokig minden helyzete kimaradt, akkor azonban egy szöglet után összejött a pontszerzés.

A szlovénok az angolokkal, a szerbek a dánokkal találkoznak jövő kedden a csoport zárásán.

Eredmény:
C csoport, 2. forduló:
Szlovénia–Szerbia 1–1 (0–0)
----------------------------
München, 67 ezer néző, v.: Kovács (romániai)
gólszerző: Karnicnik (69.), illetve Jovic (95.)
sárga lap: Janza (87.), Vipotnik (94.), illetve Mladenovic (25.), Lukic (54.), Jovic (92.), Gacinovic (93.)

Szlovénia:
---------
Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic (Verbic, 76.), G. Cerin, Elsnik, Mlakar (Stankovic, 64.) – Sporar, Sesko (Vipotnik, 76.)

Szerbia:
-------
Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic (Birmancevic, 82.), Ilic, Lukic (S. Milinkovic-Savic, 64.), Mladenovic (Gacinovic, a szünetben) – Tadic (Samardzic, 82.) – Vlahovic (Jovic, 64.), Mitrovic

II. félidő:
-----------
69. perc: Karnicnik szerzett labdát a saját tizenhatosa előtt, s a gyors kontra végén Elsnik bal oldali beadására ő érkezett a hosszú oldalon, majd hat méterről kapásból a rövid sarokba passzolt (1–0).
95. perc: egy jobb oldali szerb szögletet Jovic négy méterről, középről csúsztatott a szlovén kapuba (1–1).

Kapcsolódó írásaink

A törökök legyőzték az Eb-újonc Georgiát

ĀTalán az Európa-bajnokság eddigi legjobb meccsét láthattuk, amelynek hajrájában a georgiaiaknak volt óriási lehetőségük az egyenlítésre, a végén mégis két góllal kaptak ki