Sport

Vas Kata Blanka indul hegyikerékpárban

A héten országúti országos bajnokságokat rendeznek

Vas Kata Blanka képviseli a magyar színeket hegyikerékpárban a párizsi olimpián – tájékoztatta Benkó László szövetségi kapitány az MTI-t.

Vas Kata Blanka indul hegyikerékpárban
Vas Kata Blanka képviseli a magyar színeket hegyikerékpárban a párizsi olimpián
Fotó: AFP/Belga/David Pintens

A három évvel ezelőtt negyedikként célba érő Vas szerezte meg a kvótát azzal, hogy tavaly ötödik lett az U23-asok között a glasgow-i összkerékpáros világbajnokságon, és a válogatásra kiírt versenyek mindegyikén ő szerepelt a legjobban.

„Elnökségi határozat szükséges hozzá, ez a napokban megszületik, de a számok egyértelműek: Vas Kata Blanka az induló, Buzsáki Virág pedig a tartalék” – mondta a szövetségi kapitány, kiemelve: az utolsó pillanatig mindketten ugyanúgy készülnek majd az ötkarikás játékokra.

A héten országúti országos bajnokságokat rendeznek, szerdán a Debrecenhez közeli Bocskaikert határában időfutamban, vasárnap Pannonhalma környékén mezőnyversenyben osztják ki a bajnoki trikókat. Benkó László kiemelte: mivel Vas országúton és hegyikerékpárban egyaránt intenzív edzéseket végzett magaslaton Livignóban, így szerdán nem áll rajthoz, vasárnap viszont igen. Ezt követően két boszniai felkészülési verseny vár rá hegyikerékpárban, hogy az ott elért eredményekkel javítson rajtpozícióján az ötkarikás játékokra.

Kapcsolódó írásaink

Kerékpár vagy autó?

ĀÉletmód kérdése, hogy a hétköznapokban két keréken vagy négy keréken jár az ember