Sport

MOL Magyar Kupa: A hajrában fordított és lett kupadöntős a Fradi

Az NB II-es Nyíregyháza mindent megtett, de a magyar bajnok zöld-fehérek jobban bírták a meccs végét

Az NB I és az NB II listavezetője találkozott Balmazújvárosban a Magyar Kupa-döntőbe jutásért. A Ferencváros volt az esélyes, de a Nyíregyháza szerzett vezetést és minden esélye megvolt a meglepetésre, de a Fradi jól hajrázott és kiharcolta a finálét.

MOL Magyar Kupa: A hajrában fordított és lett kupadöntős a Fradi
Kovácsréti Márk, a Nyíregyháza (j) és Eldar Civic, a Ferencváros játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott Nyíregyháza Spartacus FC–Ferencvárosi TC mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2024. április 24-én
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Saját stadionjának újjáépítése miatt a Nyíregyháza a Ferencvárost is Balmazújvárosban fogadta, ahol a közönség végig szurkolva jó hangulatot teremtett.

A várakozásnak megfelelően a fővárosi csapat lépett fel kezdeményezőbben, de a hazai együttes is szervezetten futballozott. A vendégek már a negyed óra elteltével cserére kényszerültek, egy középre passzolásnál megsérült Zachariassen, és nem tudta folytatni a játékot. A hazaiak, akik időnként letámadták ellenfelüket, több alkalommal komoly helyzetet tudtak kialakítani egy-egy labdaszerzés után. Többet birtokolta a labdát az FTC, de a nagyobb lehetőségek a Nyíregyháza előtt adódtak. Szabálytalanságok, sérülések miatt sokat állt a játék az első félidőben.

A szünet után is gyorsan alakított ki helyzetet a Nyíregyháza, de a legnagyobb lehetőség a Ferencváros előtt adódott: egy beadásnál Alaxai megfogta, visszatartotta Varga Barnabást, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Mivel ezen a pályán nincs kiépítve a VAR-rendszer, a válogatott támadó oda is állhatott a labda mögé, félmagasan lőtt jobbra, Fejér Béla azonban látványos vetődéssel védett.

Jól teljesített a másik kapus is, Varga Ádámnak sok dolga akadt, többször bravúrral mentett, a 68. percben azonban, Kovácsréti Márk lövésénél már nem tudta megakadályozni a gólt. A hazai vezetés után cserék jöttek a Ferencvárosnál, és a vendégcsapat nagy tempót diktálva próbált meg egyenlíteni, ami a hajrában össze is jött neki a remek testcsel után pontosan lövő Cissé jóvoltából. Pár perccel később pedig a fordítás is megvolt, Szevikjan tekert védhetetlenül a hazai kapu jobb oldalába.

A Nyíregyháza, amely először szerepelhetett kupaelődöntőben, a mérkőzés nagy részében szervezetten és veszélyesen futballozott, megnehezítette a Ferencváros dolgát, amely azonban - a kihagyott büntető ellenére - kicsikarta a győzelmet.

MAGYAR KUPA - ELŐDÖNTŐ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC (NB II)–FERENCVÁROSI TC 1–2 – ÉLŐ!
Balmazújváros, Városi Stadion. Vezeti: Bogár Gergő.

NYÍREGYHÁZA: Fejér – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas B., Kesztyűs B. (Sigér Á., 77.), Nagy D. (Temesvári, 90.), Nagy B. – Gresó (Novák, 74.), Beke P., Kovácsréti. Vezetőedző: Tímár Krisztián
FERENCVÁROS: Varga Á. – Botka (Loncar, a szünetben), Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 80.) – Maiga (Szevikjan, 74.), Abu Fani, Zachariassen (Makreckis, 16.) – Marquinhos, Varga B., Traoré (Kodro, 74.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics eltiltása miatt Nenad Szakics.
Gólszerző: Kovácsréti (68.), ill. Cissé (84.), Szevikjan (89.)

A Puskás Arénában május 15-én sorra kerülő döntőben - akárcsak két éve - a Paks lesz az ellenfele, amely kedden ugyancsak 2-1-re győzte le hazai pályán a Kisvárdát.

Kapcsolódó írásaink