Sport

A Paksi FC a MOL Magyar Kupa fináléjában

A bajnokságban harmadik helyezett paksiak kedden hátrányból fordítva 2–1-re legyőzték a vendég Kisvárdát

A fináléban a másodosztályban éllovas Nyíregyháza vagy a sorozatban hatodik élvonalbeli bajnoki címét szombaton bebiztosító Ferencváros lesz a paksiak ellenfele. A Tolna vármegyei együttes 2022 után másodszor játszhat döntőt a kupasorozatban.

A Paksi FC a MOL Magyar Kupa fináléjában
Jasmin Mesanovic, a Kisvárda (k), valamint Kinyik Ákos (b) és Windecker József (j), a Paks játékosai a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott Paksi FC–Kisvárda Master Good mérkőzésen a Paksi FC Stadionban, 2024. április 23-án
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Zuhogó eső fogadta a csapatokat a paksi gyepen, ahol kiegyenlített játékot hozott az első félóra. A házigazdák nem tűntek veszélyesebbnek, mint a Kisvárda, sőt a félidő derekához közeledve egy szöglet után a vendégek kerültek előnybe Matic fejes góljával. Nem kellett azonban sokat szomorkodniuk a hazai szurkolóknak, az iramot váltó Paks ugyanis hat perccel később Papp remekül helyezett lövésével egyenlített. Lendületben maradt a Tolna vármegyei alakulat, ennek következményeként bő 10 percig szinte csak a várdai térfélen zajlott a játék, a vendégeknek nagy erőt kellett mozgósítani védekezésben. A szünetig újabb gól viszont már nem esett, az egyenlő állás nagyjából igazságosnak volt mondható.

Fordulás után a Paks igyekezett irányítani, és ezt már valamivel nyugodtabban tehette az 52. perctől kezdve, akkor ugyanis Hahn lépett ki Tóth nagyszerű kiugratásával és 12 méterről könnyedén gurított a kapuba a kimozduló kapus mellett. A folytatásban mindkét együttesnél egyre fáradtabbá váltak a játékosok, így megszaporodtak a szabálytalanságok és jelentősen nőtt a pontatlan megoldások száma is. A Kisvárda foggal-körömmel küzdött az egyenlítésért, de próbálkozásai rendre kudarcba fulladtak, a hazaiak pedig rutinosan őrizték az eredményt, olykor-olykor pedig gyors ellentámadásokkal veszélyeztettek. A 91. percben Mesanovic nagyszerű lövéssel a keresztlécet találta el, a várdaiak előtt viszont több lehetőség már nem adódott, így búcsúztak a kupából.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
Paksi FC–Kisvárda Master Good 2–1 (1–1)
Paks, 1798 néző, v: Erdős
gólszerzők: Papp (27.), Hahn (52.), illetve Matic (21.)
sárga lap: Tóth (58.), Vécsei (70.), illetve Melnyik (8.), Jovicic (55.), Mesanovic (57.), Ötvös (64.)

Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Papp, Windecker (Mezei, 71.), Vécsei (Balogh B., 80.), Silye (Kovács, 71.) – Hahn (Böde, 86.), Tóth (Haraszti, 80.)

Kisvárda: Petkovic – Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi (Balogh N., 84.)– Matic, Makowski (Ötvös, 62.), Melnyik (Nikolov, 72.) – Navratil (Filipovic, 72.), Mesanovic, Spasic (Camaj, 62.)

szerdán játsszák:
Nyíregyháza Spartacus FC–Ferencvárosi TC, Balmazújváros 20.00

Kapcsolódó írásaink