Sport

Jégkorong Erste Liga: elődöntőben a Csíkszereda, magyar bajnok az FTC

Az elődöntőben a címvédő Gyergyói HK a Corona Brasovval, a magyar bajnok Ferencváros pedig a Csíkszeredával találkozik az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban

Az SC Csíkszereda hosszabbítás után 3–2-re legyőzte a Budapest Jégkorong Akadémia HC-t, így 4–2-es összesítéssel bejutott az Erste Liga elődöntőjébe. Ezzel az is eldőlt, hogy a Ferencváros lett a magyar bajnok, mivel a legjobb négy közé rajta kívül csak erdélyi klubok jutottak.

Jégkorong Erste Liga: elődöntőben a Csíkszereda, magyar bajnok az FTC
Jégkorong Erste Liga: elődöntőben a Csíkszereda, magyar bajnok az FTC
Fotó: Facebook/SC Csíkszereda

Eredetileg ez lett volna a záró, hetedik felvonás, azonban a második sorszámú találkozót bírói műhiba miatt törölték. Az eddigi összes csata minimális különbséggel dőlt el, ráadásul háromszor csak az első gólig tartó hosszabbításban.

Egy váratlan, takarásból leadott lövéssel szerzett vezetést a Szereda az 5. percben, majd Spencer Asuchak kapott végleges kiállítást fejre irányuló ütközés miatt, azonban az ötperces büntetés alatt nem tudott komoly helyzetet kidolgozni a BJA.

A szünet után ugyancsak egy takarásos lövéssel egyenlítettek a hazaiak, de egy hatalmas védelmi hibából megint a székely csapatnál volt a vezetés. Az egyik fővárosi helyzetnél úgy tűnt, hogy a korong a szeredai kapuba került, ám egy közel tízperces videózás után nem ítéltek gólt.

A harmadik harmad elején Tóth Richárd elviharzott, és Matt O’Connor jobb karja alatt a kapuba lőtt.

Az első gólig tartó hosszabbítás egészen 19.32 percig elhúzódott, ekkor Részegh Tamás mértani pontosságú lövése kötött ki a bal felső sarokban.

A BJA kiesésével már csak egy magyar bázisú klub, az FTC van versenyben, így a kiírás értelmében ezzel a zöld-fehérek fennállásuk során 31. alkalommal lettek magyar bajnokok.

Az elődöntőben a címvédő Gyergyói HK a Corona Brasovval, a magyar bajnok Ferencváros pedig a Csíkszeredával találkozik az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A csaták pénteken kezdődnek Brassóban, illetve a Tüskecsarnokban.

Negyeddöntő, 6. mérkőzés:
Budapest JAHC–SC Csíkszereda (romániai) 2–3 (0–1, 1–1, 1–0, 0–1), hosszabbítás után
A párharcot 4–2-es összesítéssel a Csíkszereda nyerte.

Kapcsolódó írásaink