Sport

Jégkorong Erste Liga: Elődöntőbe jutott a Brassó

Miskolcon a Jegesmedvék abban a reményben várták a Brassót, hogy kicsikarják a szerdai, hetedik összecsapást

A párharc első két, erdélyi találkozóját a DVTK nyerte, ám a következő hármat a Corona. Amíg a vendégek az első öt felvonásban hét emberelőnyös gólt is ütöttek, addig a DVTK 14 fórból egyet sem.

Jégkorong Erste Liga: Elődöntőbe jutott a Brassó
A Corona Brasov bejutott a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe, miután hétfőn negyedszer is legyőzte a DVTK Jegesmedvék csapatát
Fotó: MTI/Vajda János

Kiegyenlített volt a hétfői csata, jól védekezett mindkét oldal. A második harmadban a 16. emberelőnyét tudta gólra váltani a miskolci alakulat, ám a Brassó is létszámfölényből egyenlített. Közel hat perc volt hátra, amikor a támadóharmadban korongot veszített a DVTK, és ezt góllal büntette a rivális. A hajrában emberelőnyben lehozta kapusát a házigazda, így hat a négy ellen támadhatott, de nem sikerült egyenlítenie.

Az alapszakaszelső, magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom, valamint az Erste Ligában címvédő Gyergyói HK már korábban bejutott az elődöntőbe. Az biztos, hogy a Brassó a Gyergyóval találkozik az elődöntőben, az FTC pedig a Budapest JA–Csíkszereda párharc győztesével.

Eredmény, negyeddöntő:
6. mérkőzés:
DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov (romániai) 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
A párharcot 4–2-es összesítéssel a Brasov nyerte

Később: 5. mérkőzés: SC Csíkszereda (romániai)–Budapest JAHC – hosszabbítás következik

Kapcsolódó írásaink

Állkapocstörés a jégen

ĀKiss Dániel, a jégkorong Erste Ligában szereplő Újpest válogatott hátvédje vasárnap szenvedett súlyos sérülést