Sport

Jégkorong Erste Liga: kikapott a listavezető

A Budapest Jégkorong Akadémia csapata végzett az alapszakasz negyedik helyén

A playoff előtti utolsó játéknapra már eldőlt, hogy a magyar bajnoki címvédő FTC az első, a Corona Brasov a második és a címvédő Gyergyói HK a harmadik, de a negyedik, még a negyeddöntőben pályaelőnyt biztosító helyezés még kiadó volt.

Jégkorong Erste Liga: kikapott a listavezető
A playoff előtti utolsó játéknapra már eldőlt, hogy a magyar bajnoki címvédő FTC az első, a Corona Brasov a második és a címvédő Gyergyói HK a harmadik, de a negyedik, még a negyeddöntőben pályaelőnyt biztosító helyezés még kiadó volt
Fotó: Facebook/FTC-Telekom

A fordulatos összecsapáson végül a BJA diadalmaskodott, negyedik lett, és a Csíkszeredával találkozik majd, míg a lila-fehérekre a GYHK vár.

Az is kérdés volt még, hogy a rájátszásról lemaradó két gárda, a Dunaújváros és a FEHA19 közül melyikük zár sereghajtóként. Az Acélbikák otthon a Ferencvárossal, a fehérváriak pedig a hetedik DVTK-val csaptak össze. Mivel a FEHA kikapott Miskolcon – pedig az 55. percig vezetett –, ezért utolsó lett, a DAB mindhárom gólját Somogyi Balázs ütötte a hosszabbítás után megnyert összecsapáson.

Eredmények:
alapszakasz, utolsó játéknap: Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0), hosszabbítás után DVTK Jegesmedvék – FEHA19 3–1 (0–0, 0–1, 3–0) Budapest JAHC–Újpesti TE 4–3 (1–0, 1–2, 2–1)

Az alapszakasz élmezőnye: 1. FTC-Telekom 89, 2. Corona Brasov 43, 3. Gyergyói HK 81, 4. BJA 75 pont.

A negyeddöntő párosítása:
FTC-Telekom–DEAC
Corona Brasov (romániai)–DVTK Jegesmedvék
Gyergyói HK (romániai)–UTE
Budapest JA–SC Csíkszereda (romániai)

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Kapcsolódó írásaink