Sport

Megőrülhetett Ronaldo, egymeccses eltiltást kapott viselkedéséért

A vasárnapi meccsen undorító cselekménynek lehettek a nézők szemtanúi

Obszcén gesztus miatt egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Cristiano Ronaldo, a szaúdi al-Nasszr portugál futballsztárja.

Megőrülhetett Ronaldo, egymeccses eltiltást kapott viselkedéséért
Cristiano Ronaldo ünnepli csapata első gólját az al-Sahab és az al-Nasszr közötti szaúdi Pro League labdarúgó-mérkőzésen a rijádi Al-Shabab Club Stadionban 2024. február 25-én
Fotó: AFP/Fayez Nureldine

Az arab ország szövetsége (SAFF) azért indított vizsgálatot a 39 éves klasszis ellen, mert vasárnap, az al-Sahab 3–2-es legyőzése során az ágyékát fogdosva mutogatott az ellenfél szurkolóinak, akik Lionel Messi nevét skandálták neki. A botrányos képsor nem szerepelt a hivatalos meccsközvetítésben, de az interneten hamar elterjedt.

Csütörtökön a SAFF közölte, hogy egymeccses eltiltással sújtja az ötszörös aranylabdást, aki egy góllal vette ki részét a vasárnapi sikerből, így 22 találattal vezeti a bajnokság góllövőlistáját. Az al-Nasszr második a tabellán, négy ponttal lemaradva az al-Hilal mögött.

Ronaldót gyakran gúnyolják amiatt, hogy csillagászati fizetésért a viszonylag alacsonyan jegyzett szaúdi ligába igazolt, míg legnagyobb ellenlábasa, a nyolcszoros aranylabdás Messi a színvonalasabb amerikai bajnokságban szereplő Inter Miamit erősíti.

Kapcsolódó írásaink