Sport

Szoboszlai: Amit a válogatottnál átélünk, az pénzzel nem helyettesíthető

A focista az Év sportolója-díj átadójára érkezett Budapestre

Rövid látogatásra hétfőn Budapestre érkezett Szoboszlai Dominik, akinek azonban sűrű programja volt, hiszen az Operaházban ő vehette át az év legjobb férfi sportolójának járó díj mellett a magyar fociválogatott kapitányaként az év csapatának járó elismerést is – írja az Origo a Nemzeti Sport nyomán.

Szoboszlai: Amit a válogatottnál átélünk, az pénzzel nem helyettesíthető
Szoboszlai Dominik
Fotó: PAUL ELLIS / AFP

A Liverpool és a magyar válogatott klasszisa egy húzódás miatt csapat két legutóbbi meccsét kénytelen volt kihagyni, de a Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta, nem csak azért jött Budapestre, mert nem léphet pályára, mindenképpen ott lett volna a díjátadón, csak annyi változott, hogy így pár órával többet maradhat.

Az Év sportolója-díjat a válogatott korábbi csapatkapitányától, Szalai Ádámtól vehette át, ami számára is meglepetést jelentett.

Szoboszlai nem titkolja, számára éppen a válogatott kapitányi karszalagjának átvétele jelenti karrierje eddigi legfontosabb pillanatát, ami messze lepipálja az RB Leipziggel aratott Német Kupa-győzelmet, de még liverpooli szerződést is. Mert hiába van szó nagyon sok pénzről a Premier League sztárcsapatánál, az nem minden:

„Nem minden a pénz. Az a közeg, az a hangulat, ami a válogatottnál átélhető akár Telkiben, az edzőtáborban, az edzéseken, az öltözőben, a meccseken, ez a társaság, ez a szurkolótábor, mindez pénzzel nem helyettesíthető, sőt megfizethetetlen élmény. A Liverpool játékosaként is a világ egyik legnagyszerűbb szurkolótábora előtt futballozhatok, mégis azt mondom, a kettő nem összehasonlítható, mert olyan szurkolói, mint a magyar válogatottnak, nincsenek senkinek! És egy országot képviselni nem hasonlítható semmihez" – mondta Szoboszlai.

Kapcsolódó írásaink