Sport

Megvédte Jürgen Klopp Szoboszlait

Az angol médiában még hétfőn reggel is az egyik fő téma a vasárnapi Liverpool és a vendég Manchester United bajnoki rangadója volt, amely gól nélküli döntetlenül végződőtt. Szoboszlaiék hazai környezetben első alkalommal vesztettek pontokat a Premier League mostani kiírásában.

Megvédte Jürgen Klopp Szoboszlait
Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik - ez a mosolygós kép nem vasárnapi meccsen készült
Fotó: AFP/Ian Hodgson

Pedig a Liverpool mindent megtett a győzelemért, de hiába birtokolta 69 százalékban a labdát, 31 lövéséből nyolc eltalálta a kaput, míg az United nyolc kísérletből csak egyszer.

A vendégcsapat antifutballját élesen kritizálta a Liverpool csapatkapitánya, Virgil van Dijk, aki szerint: „Csak az egyik csapat próbálta megnyerni a meccset, de sajnos ez nem sikerült. A játék minden elemében jobbak voltunk. Abban bíztak, hogy a kontráikkal árthatnak nekünk, és most örülnek az egy pontnak.”

A holland védő kritikájára reagált Roy Keane, a MU egykori legendás játékosa: „Emlékeztetnie kellene magát arra, hogy egy olyan csapatban játszik, amely az elmúlt harminc évben egy bajnoki címet nyert. A United most nehéz helyzetben van, amilyenben korábban évekig a Liverpool is volt. Szóval talán ez a kis arrogancia ma visszaütött rá.”

A Goal.com portál szerint a Liverpool pontvesztésében az egyik bűnbak a 62. percben lecserélt Szoboszlai Domink volt, aki csak árnyéka önmagának, ha a szezon eleji formáját nézzük. A magyar játékos kulcspasszai nem sikerültek, emiatt halt el a Liverpool sok ígéretes támadása. A portál a 10-es skáláján mindössze 3-as osztályzatot adott neki, ilyen rossz jegyet csak Darwin Nunez kapott még a csatársorból, aki a jellemzés szerint már jó ideje gólképtelen, továbbra is gyakran téved lesre, és feleslegesen reklamál, ahelyett, hogy futballozna. De az őszi szezonban gólerős Mohamed Szalah sem dicsekedhet a négyes osztályzatával.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzser megvédte Szoboszlait. „ Nem mindig mehet neki úgy a játék, mint az előző meccseken, még nagyon fiatal. Ugyanakkor a játék sok elemében nagyon jól muzsikált. Lecserélésének oka nem a teljesítményének szólt, hanem annak, hogy rendszert akartam váltani.”

Kesergésre azonban nincs idő, mert a Liverpool szerdán kupamérkőzést játszik a West Ham United ellen, szombaton pedig rangadót a listavezető Arsenal ellen az Anfield Roadon.

Kapcsolódó írásaink