Sport

A szuperkomputer szerint az Arsenal nyeri a bajnokságot

Szoboszlaiék a harmadik helyen végezhetnek a Premier League-ben

Az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulója után egy szuperkomputer kiszámolta, hogy a szezon végén az Arsenal lesz az első a Manchester City és a Liverpool előtt.

A szuperkomputer szerint az Arsenal nyeri a bajnokságot
Az Angol Szuperkupát augusztus elején tizenegyesekkel nyerte az Arsenal
Fotó: AFP/Justin Tallis

A Bettingexpert számítógépébe betáplálták az elmúlt időszak összes angol labdarúgó-mérkőzésének statisztikáját. A százezer adat feldolgozása után a komputer azt jósolta, hogy a hétvégi veresége ellenére az elmúlt szezonban ezüstérmes Arsenal végez az élen, mindössze 80 ponttal, ami néggyel kevesebb, mint amikor a második helyen végzett. A szoros versenyben a címvédő Manchester City csupán egy ponttal lemaradva lesz második, míg az elmúlt szezonban ötödik Liverpool 77 ponttal végez a harmadik helyen, az Aston Villa előtt.

A számítások a szerint a jelenleg 12. Chelsea a nyolcadik, míg a hullámzó teljesítményt nyújtó Manchester United a kilencedik helyen végezhet.

Mindez persze csak számtan, az eddigi eredményekből levont következtetés, mert a labdarúgásban éppen az a nagyszerű, hogy kiszámíthatatlan, előfordulhat, hogy kapufáról kifelé vagy befelé vágódó labda dönt majd a bajnoki címről.

Kapcsolódó írásaink