Sport

Szoboszlai Dominik bekeményített: meccs közben kóstolgatták, egyetlen mozdulattal hallgattatta el az arcátlan játékost + VIDEÓ

Csúnyán megjárta a Szoboszlai Dominikba belekötő játékos

Szoboszlai Dominik nem véletlenül a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya. Az idei év különösen sikeresen zárult a Rossi-legénységnek: szinte már nem is emlékszünk már, mikor volt utoljára ilyen (talán Anonymus Gesta Hungarorumában olvashatunk ilyesmit), de a válogatott egyenesági, pótselejtező nélküli kijutást ünnepelhetett a jövő évben esedékes kontinenstornára – írta a promotions.hu.

Szoboszlai Dominik bekeményített: meccs közben kóstolgatták, egyetlen mozdulattal hallgattatta el az arcátlan játékost + VIDEÓ
Szoboszlai Dominik
Fotó: MH/Purger Tamás

A bolgárok elleni mérkőzésen az 1 pont is elég volt, amit a csapat ki ne emlékezne rá, óriási izgalmak után ért el: a bolgárok egészen az utolsó percig vezettek, amikor is a 97. percben egy öngóllal kiharcoltuk a döntetlent (Dominik szabadrúgása után fejelt a bolgár védő a saját kapujába) és így az egyenesági kijutást.

A labdarúgó válogattunk idén nem talált legyőzőre, és ezzel jelenleg Európában a leghosszabb veretlenségi sorozattal büszkélkedhet.

Szoboszlai Dominik az idei szezon kezdete előtt igazolt a Liverpoolba, ahol rendkívül hamar beilleszkedett, igazi vezéregyenénisége a csapatnak, és ez bizony a válogatottban sincs máshogy. Most egy olyan videót találtunk Dominikról, ami igazán megmutatja, hogy miért is volt ő a legjobb választás a csapatkapitány szerepére.

Bármilyen tevékenység magas szintű műveléséhez elengedhetetlen feltétel a szenvedélyesség. A világsztár futballisták nem véletlenül világsztárok: annyira imádják a játékot, hogy szinte az egész életüket kitölti. Cristiano Ronaldo edzésrutinja például legendás, sokszoros aranylabdásként is mindig elsőként érkezett edzésre és utoljára távozott.

A Dominikról található videó még a csehek elleni barátságos meccsen lett felvéve. Bár a mérkőzésnek úgymond nem volt tétje, de Dominik reakciójából látszik, hogy nála nincs másodrangú mérkőzés, ha a válogatottról van szó, és nem hagyja a tiszteletlenséget. A mérkőzésen a cseh védelem rendesen aprította Dominikot, aki egy ideig bírta, de egy becsúszás után elege lett a szabálytalanságokból, és „finoman” kérdőre vonta a cseh védőt, hogy mégis mit művel, ez labdarúgó mérkőzés, nem K1, legyen szíves kicsit a labdára is koncentrálni.

Ha ez a Dominikban látható attitűd átragad a válogatott többi tagjára is, a jövő évi kontinensbajnokságon akár még meglepetést is okozhat a magyar csapat – mert tudjuk jól, a vereség megbocsátható, a lélektelen játékra azonban nincs mentség, Dominikék viszont mindig szívvel-lélekkel küzdenek egymásért és az egész országért.

A videó ide kattintva tekinthető meg.

Kapcsolódó írásaink