Sport

Oltári baki, Szoboszlait nem magyarnak, hanem más nemzetiségűnek írta egy külföldi lap

Ez egy új szint, és minden ott kezdődött, hogy a nevét akár egy cikken belül is többféleképpen írják rosszul, olvasható a Promotions.hu-n.

Oltári baki, Szoboszlait nem magyarnak, hanem más nemzetiségűnek írta egy külföldi lap
Szoboszlai Dominik a győztes meccs után a szurkolók körében ünnepel
Fotó: MH/Török Péter

Szoboszlai Dominik liverpooli pályafutását már a kezdetektől fogva kíséri az a jelenség, hogy egyszerűen a nevét csak nagyon nehezen tudják kimondani, ráadásul ebből kifolyólag egy rakat alkalommal leírva rosszul is szerepel egy-egy újságcikkben, nagyobb hangvételű elemzésben vagy YouTube-műsorokban. Két nagyon híres történés is kapcsolódik a Szoboszlai névhez Liverpoolban, még a kezdetek kezdetén rosszul írták a magyar középpályás nevét a mezén, és erről rengeteg felvétel is készült. Majd nem is olyan régen az Angol Bajnokság csúcsrangadója, egy úgynevezett előre hozott döntő előtt a Manchester City edzője, a legendás Pep Guardiola nem tudta kimondani a magyar játékos nevét, de szóban szinte felismerhetetlen lett a név, így elsősorban csak rengeteg visszahallgatás és visszapörgetés után lehet felismerni, hogy tulajdonképpen Szoboszlairól beszél a legendás szakvezető.

És, hogy mi következik most?

Egy újságcikkben most azt lehetett látni egy angol bulvárlap, az Express oldalán, hogy osztrák középpályásként hivatkoznak rá a cikkben, mindezt pedig a Metropol szúrta ki még korábban. A cikk amúgy a mai napig elérhető az oldalon, és a hiba is ott virít benne, már az írás legelején. A cikk amúgy arról szól, hogy Szoboszlai Dominik az utóbbi időben elfáradt a szerző szerint, ezért szüksége lehet egy kis pihenőre az Anfielden. A szerző szerint a teljesítménye is romlott a pályán. Természetesen arról is szó van a cikkben, hogy kik helyettesíthetnék Szoboszlait ebben a szituációban.

A cikkben amúgy több helyen is elírják a magyar játékos nevét.

De emlékeznek-e még a legikonikusabb névelírásra Szoboszlai esetén? Ez még a felkészülési időszakban volt, a Bayern München ellen, ekkor még Szoboszlai nevét kevesebben ismerték Liverpoolban, Angliában és úgy az egész világon, azóta viszont hatalmasat fordult a világ.

Íme a baki:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink