Sport

„Fájdalmasan hiányzik” – Schumacher fia kiöntötte a lelkét

Vége a sok találgatásnak, eldőlt Mick Schumacher jövője. Michael Schumacher fia a Forma–1 után újabb szakágban lép legendás apja nyomdokába, olvasható a Borsonline.hu-n.

„Fájdalmasan hiányzik” – Schumacher fia kiöntötte a lelkét
Mick Schumacher
Fotó: AFP/Ferrari Press Office/Handout

Hónapokig tartó bizonytalanság után eldőlt Mick Schumacher jövője. 2024-ben is marad ugyan a Forma–1-ben szereplő Mercedes istálló teszt- és tartalékpilótája, de az Alpine színeiben a hosszú távú gyorsasági autóversenyeken (WEC) – többek között a legendás Le Mans-i 24 órás viadalon is – fog szerepelni. A 24 éves versenyző ezzel újabb fronton lép apja nyomdokaiba, hiszen a hétszeres F1-világbajnok Michael Schumacher is átkirándult anno a zárt, kétüléses autók világába.

A „kis Schumi” ha nem is boldogan, de megkönnyebbülve nyilatkozott, miután a hosszú bizonytalanság után eldőlt: jövőre sem jut helyhez a Forma–1-ben, de legalább máshol versenyezhet.

– Új korszak kezdődik számomra az Alpine-nal a hosszú távú világbajnokságon. Az autó lenyűgöző, alig várom, hogy nekivágjunk – mondta Mick Schumacher, akinek az új csapattársai között lesz az osztrák színekben versenyző Habsburg Ferdinánd is (IV. Károly magyar király 26 éves dédunokája, aki magyar állampolgársággal is rendelkezik).

Objektum doboz

„Idén fájdalmasan hiányzik a versenyzés. Ez az, amit gyerekkorom óta szeretek, és néha nehéz volt látni a többi pilótát a pályán”

– vallotta be a Schumacher fiú.

Objektum doboz

A szezon jövő márciusban kezdődik, több hatórás mellett a programjában természetesen a 24 órás Le Mans-i versennyel, amelyen korábban többek között Fernando Alonso is nyert már. Ugyanott Mick apja, Michael Schumacher 1991-ben ötödik helyig jutott, két másik futamot ellenben megnyert a Sauber-Mercedesszel.

Kapcsolódó írásaink