Sport

Itt a hivatalos bejelentés Mick Schumacher jövőjéről

Schumacher októberben már sikeresen tesztelt a csapattal

Az Alpine bejelentette a gyártó LMDh-csapatának felállását a WEC-ben, amelynek sztárigazolása a jelenleg a Mercedes Forma–1-es tartalékpilótájaként szereplő Mick Schumacher – írta meg a Motorsport.com.

Itt a hivatalos bejelentés Mick Schumacher jövőjéről
Mick Schumacher
Fotó: AFP/Ferrari Press Office/Handout

A volt Forma–1-es pilóta, Schumacher az Alpine jelenlegi versenyzőihez, Nicolas Lapierre-hez, Matthieu Vaxiviere-hez és Charles Milesihez csatlakozik a másik két új név, Ferdinand Habsburg és Paul Loup Chatin mellett. Az, hogy pontosan milyen csapatokra lesz osztva a hat pilóta, azt az autó 2024-es bemutatóján fogják elárulni.

Schumacher azután versenyezhet az Alpine-nál, miután októberben sikeresen tesztelt a csapattal Jerezben, ez korábban is a francia gyártóhoz való igazolásának előszobájának volt tekinthető. A német pilóta Forma–1-es ülését a Haasnál a 2022-es év után veszítette el, idén a Mercedes tartalékpilótája volt és 2024-ben szeretne visszatérni a rajtrácsra.

Schumacher édesapja, a hétszeres Forma–1-es világbajnok szintén részt vett hosszú távú versenyeken a Mercedesszel és a Sauberrel, mielőtt a Jordannél 1991-ben debütált a Száguldó Cirkuszban. Mick Schumacher így nyilatkozott:

„Új fejezet kezdődik számomra az Alpine-nal az FIA WEC Hiperautó kategóriájában. Az autó lenyűgöző, és alig várom, hogy munkához lássunk. Együlésesekben nőttem fel, szóval zárt cockpitben autózni remek lehetőség lesz arra, hogy javítsam a vezetési képességeimet.”

„Fájóan hiányzott idén a versenyzés, gyerekkoromtól kezdve ezt szerettem csinálni és néha nehezemre esett nézni a többieket a pályán. A hosszú távú versenyek új kihívást jelentenek számomra, és biztos vagyok benne, hogy jövőre az Alpine-nal nagyszerű pillanataink lesznek.”

Lapierre számára, aki már hosszú ideje az Alpine-nál van, és az A424-es LMDh-autó fejlesztésével töltötte idei szezonját, eddig is borítékolható volt, hogy tagja lesz a csapatnak, Vaxiviere, aki pedig az Alpine előző hiperautós programja alatt az A480-assal már szerepelt velük, az idei LMP2-es éve után visszalép az élmezőnybe. A két versenyző mellett a csapat előző hiperautós felállását kiegészítő Andre Negrao nem volt ott az eseményen.

Milesi idén szintén az LMP2-ben szerepelt az Alpine-ban, míg Paul Loup Chapin 2014-ben szerepelt velük a Signatech/Alpine időszakban. Habsburg az előző három évet a WRT-nél töltötte az LMP2-ben és eddig is arról pletykáltak, hogy az Alpine-nal debütálhat a hiperautósok között.

„Az A424 programjának döntő szakaszában büszkén mutatjuk be azt a hat versenyzőt, aki 2024-ben a hiperautó kategóriában versenyez majd nálunk” – mondta Bruno Famin, az Alpine Motorsport alelnöke.

Kapcsolódó írásaink