Sport

Lemondott a cseh nemzeti válogatott edzője

Nagy volt a nyomás

A cseh labdarúgó-válogatott kijutott ugyan a jövő nyári Európa-bajnokságra, Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány mégis lemondott a posztjáról az együttes utolsó, hétfő esti selejtezőmérkőzése után.

Lemondott a cseh nemzeti válogatott edzője
Elköszönt Jaroslav Silhavy
Fotó: AFP/Michal Cizek

„Most boldogok vagyunk ugyan, de már a találkozó előtt eldöntöttük, hogy nem folytatom, amit meg is mondtam Petr Fouska elnök úrnak. Már most hihetetlen volt a nyomás, néha magam sem értettem, ez is befolyásolta a döntésemet” – jelentette ki a Moldova elleni, 3–0-ra megnyert összecsapás után a 62 éves tréner.

Jaroslav Silhavy 2018 óta 56 találkozón irányította a cseheket, akikkel az előző kontinenstornán negyeddöntőig jutott, most pedig az E csoportban megszerzett második hellyel biztosította helyét a németországi tornán. A szakember 26 siker és 10 döntetlen mellett 20-szor kapott ki a válogatottal. A csehek megszakítás nélkül nyolcadik Eb-jükre készülhetnek, a legjobb eredményük az 1996-os ezüstérem.

Az Eb-re a magyar válogatott veretlenül, csoportelsőként jutott ki, a csoportkör sorsolását jövő szombaton tartják Hamburgban.

Kapcsolódó írásaink