Sport

Női kézilabda Európa-liga: saját csarnokában szerepelhet a Mosonmagyaróvár

A klub a honlapján közölte, hogy noha még pályára sem lépett az El 2023/2024-es kiírásában, már a második sikerének örülhet a sorozatban

Saját csarnokában vívhatja hazai mérkőzéseit a Motherson Mosonmagyaróvári KC a női kézilabda Európa-liga csoportkörében.

Női kézilabda Európa-liga: saját csarnokában szerepelhet a Mosonmagyaróvár
Eldőlt hol játszhatnak a móvári kézisek
Fotó: Facebook/Mosonmagyaróvári Kézilabda Club

Az idény kezdete előtt derült ki, hogy az MKC nem kényszerül selejtezőre, hanem a csoportkörben kezdi meg a szereplést a második számú nemzetközi kupasorozatban. Emellett hétfőn az is eldőlt, hogy a csapat az új szezonban is hazai pályán, az UFM Arénában rendezheti meg a hazai mérkőzéseit.

"Nagy öröm számunkra, hogy itthon játszhatunk" - mondta Guntram Thurnher, az MKC elnöke. "Igyekeztünk minden követ megmozgatni azért, hogy pozitívan bírálják el a kérelmünket. Az előző idényben sikerült bizonyítani, hogy az UFM Arénában is minden igényt ki tudunk elégíteni, biztos vagyok benne, hogy ezek a pozitív tapasztalatok is hozzájárultak a döntéshez."

Az Európa-liga csoportkörének sorsolása november 23-án lesz.

A sorozatban érdekelt másik magyar együttes, a Vác szombaton odahaza 37-21-re legyőzte a török Kastamonu Belediyesi GSK-t a selejtező második fordulójában, az idegenbeli visszavágót szombaton rendezik. A párharc győztese a csoportkörbe kerül.

Kapcsolódó írásaink