Sport

A csúcson is újabb rekordot javított Max Verstappen

A világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma–1-es Mexikói Nagydíjat, ezzel idén a 16. sikerét ünnepelhette, ami új rekord, hiszen ennyi futamot még senki nem nyert egy szezonon belül.

A csúcson is újabb rekordot javított  Max Verstappen
Tizenhatodszor pezsgőzhetett Max Verstappen ebben az idényben
Fotó: AFP/Claudio Cruz

A nemzetközi média érthetően Max Verstappen újabb rekordját dicséri, s mivel mögötte a második helyen a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton zárt, a Mercedes pilótájával együtt három brit végzett az első hatban.

Nagy-Britannia, The Sun: „Lewis Hamilton szezon végi feltámadása egy második helyezéssel folytatódott Mexikóban.”
The Guardian: „Bár a végén az újabb rekordot döntő Max Verstappen győzelmének túlságosan is ismert látványával ért véget a futam, a domináns holland mögött legalább volt mit felmutatnia a brit kontingensnek.”
The Telegraph: „Max Verstappen az 51. győzelmével utolérte Alain Prostot az örökrangsorban, Sergio Pérez hazai versenye viszont mindössze 14 másodperc után szomorú véget ért.”
Spanyolország, Marca: „Egy újabb lépés Verstappennek, és egy újabb kudarc az Aston Martinnak.”
El Mundo Deportivo: „Max Verstappen hibázott az időmérőn és csak harmadik lett, de mivel sokkal jobb az autója, tudta, hogy mindene megvan ahhoz, hogy a végén ő nevethessen."
AS: „Max Verstappen uralom Mexikóban is”
Olaszország, Corriere dello Sport: „Verstappen nyert Mexikóban, a Ferrari dobogós lett Leclerc-rel.”
La Gazzetta dello Sport: „Verstappen kettős mesterműve a Mexikói Nagydíjon.”
Franciaország, L'Equipe: „A villámrajtot követően az elejétől a végéig Max Verstappen irányította a Mexikói Nagydíjat, és ő lett az első versenyző, aki 16 futamot nyert egy szezonban.”
Ausztria, Kronen Zeitung: „A háromszoros világbajnok Max Verstappen a szezon 16. győzelmét ünnepelte a Mexikói Nagydíjon, és ezzel újabb Forma-1-es rekordot állított fel.”
Svájc, Blick: „Újabb erődemonstráció. Max Verstappen a 16. győzelmét aratta a szezonban - ami rekord - a látványos mexikói futamon. Sergio Pérez teljesen üres kézzel távozott a hazai versenyéről.”
Tages-Anzeiger: „Olykor néhány másodperc is elég ahhoz, hogy emberek ezreinek csalódást okozzon. Sergio Pérez így tett vasárnap az Autódromo Hermanos Rodríguezen.”


Kapcsolódó írásaink