Sport

Időmérő után Mexikóban: a két Ferrari startoltat az első sorból

A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen mindhárom szabadedzést az élen zárta, így igencsak meglepő véget ért az időmérő

Verstappen azonban ezúttal nem bírt a Ferrarikkal a Q3-ban – Austin után ismét Leclerc rajtolhat a pole-ból. A monacói mögött reáadásul csapattársa, Sainz zárta az időmérőt, Verstappen csak a harmadik lett – írta meg az nso.hu.

Időmérő után Mexikóban: a két Ferrari startoltat az első sorból
Meglepetésre Leclerc (Ferrari) nyerte amexikói időmérőt, így vasárnap este ő startolhat a pole-ból
Fotó: Northfoto

Meglepetésekből a pole pozíció sorsáról döntő utolsó szakasz elején is akadtak. Verstappen első gyors köre ugyanis nem sikerült túl jól – mindkét Ferrari-pilóta gyorsabbnak bizonyult a címvédőnél, aki mögött Ricciardo lemaradása sem volt jelentős. Verstappen ráadásul a csapatrádión elmondottak alapján attól tartott, hogy megsérült az autója padlólemeze.

A háromszoros világbajnok végül nem is tudta túlszárnyalni a ferrarisok idejét, így végül meg kellett elégednie a harmadik rajthellyel a mexikóvárosi futamra. A pole-ból idén negyedik alkalommal Charles Leclerc rajtolhat, aki mellől csapattársa, Carlos Sainz Jr. várhatja a piros lámpák kialvását. A második sorból Verstappen és a hétvégén eddig remek formában lévő Ricciardo vághat neki a futamnak.

Folytatás vasárnap 21 órakor a versennyel!

Kapcsolódó írásaink