Sport

Hatodikként zárt a magyar női váltó a rövidpályás gyorskorcsolya-világkupán

A Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja és Sziliczei-Német Rebeka alkotta női váltó vasárnap a B döntőben volt érdekelt, és ott a kínaiaktól egy tizedmásodperccel lemaradva ért célba a második helyen

A magyar női váltó hatodik helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világkupaversenyének vasárnapi zárónapján.

Hatodikként zárt a magyar női váltó a rövidpályás gyorskorcsolya-világkupán
A Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja és Sziliczei-Német Rebeka alkotta női váltó a B döntőben volt érdekelt október 22-én, és összesítésben a 6. helyen zárt
Fotó: Facebook/HUNSKATE – Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

A magyar szövetség közösségi oldalának bejegyzése szerint egyéni versenyszámokban 500 méteren Bácskai Sára Luca és Tiborcz Dániel a negyeddöntőben búcsúzott, míg 1000 méteren Jászapáti Péter jutott ugyaneddig a fázisig. Ezen a távon a nőknél Somodi Maja a délelőtti reményfutamokból ugyan továbbjutott, az elődöntőben azonban egy esés miatt nem sikerült kiharcolnia a döntőbe jutást.

A férfiak legrövidebb távján a korábban magyar színekben olimpiai bajnok, már a kínai csapatban szereplő Liu Shaoang győzött, míg bátyja, a szintén ötkarikás aranyérmes Liu Shaolin ötödik lett.

A mezőny marad Montrealban, ugyanis jövő hétvégén szintén a kanadai metropoliszban rendezik a világkupa következő fordulóját.

Kapcsolódó írásaink