Sport

Először versenyeznek a kínai válogatottá válásuk óta a Liu fivérek

A két sportoló még 2022-ben döntött úgy, hogy a jövőben Kínában folytatja

Hamarosan megrendezik Kínában a nemzeti gyorskorcsolya-bajnokságot, ahol először lép a jégre immár új hazájuk képviseletében Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang – írta meg a liner.hu.

Először versenyeznek a kínai válogatottá válásuk óta a Liu fivérek
Liu testvérek
Fotó: AFP/Manan Vatsjana

Tavaly Pekingben lett olimpiai bajnok 500 méteren Liu Shaoang, aki akkor még magyar színekben szerezte meg ezt a címet. Hamarosan ismét Pekingben fog szerepelni, de már kínai színekben, a kínai nemzeti bajnokságon, testvérével, Liu Shaolin Sándorral együtt – emlékeztet cikkében a liner.hu.

A két sportoló még 2022-ben döntött úgy, hogy a jövőben Kínában folytatják, ami után sokáig arról is szó volt, hogy a korcsolyaszövetség visszafizetteti velük az edzéseik díját, de végül ez nem történt meg.

A testvérekről a kínai lapok is elkezdtek cikkezni, a China Daily legújabb, róluk szóló riportjából kiderül, hogy Tiencsin városában telepedtek le, ahol már bejelentett lakcímmel is rendelkeznek.

A lap kérésére megszólalt Liu Shaolin Sándor is: „Gyerekkorunk óta edzünk Kínában, sokat tudtunk a kínai csapatról, és jól kijövünk az olyan »veteránokkal«, mint Vu Ta-csing és Han Tien-jü. Gyakorlatilag együtt nőttünk fel, és mindannyian jó barátok vagyunk.”

Kapcsolódó írásaink