Sport

Dallos Gyula: A fogathajtás a magyar sport erős bástyája

A fogathajtás a magyar sport olyan erős bástyája, amelyre minden időben számítani lehet - jelentette ki a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a franciaországi vébéről aranyérmekkel hazatért magyar kettesfogathajtó-csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján, a Pest vármegyei Újhartyánban.

Dallos Gyula: A fogathajtás a magyar sport erős bástyája
Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos
Fotó: MH/Purger Tamás

Dallos Gyula kivételesen sikeresnek nevezve a franciaországi Le Pin-au-Haras-ban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságot. Úgy fogalmazott: a magyar csapat ott nem csupán egy adott világversenyen diadalmaskodott, hanem képes volt egy győzelmi sorozatra.

Mindezt páratlan tehetségű és hajtói erényekkel rendelkező, felkészült és motivált emberek hajtották végre a legbiztosabb háttér, a család támogatása mellett – hangsúlyozta.

Emlékeztetett: a sport elsősorban nem a pénzről szól, mert bár anélkül nem lehet magas szinten művelni, csupán pénzzel sem lehet. A siker sok tényezőn múlik és ezt az összetett feladatot a magyar csapat a vébén példaértékűen teljesítette – mondta.

Kapcsolódó írásaink